Topondernemer Luc Bertrand van de holding Ackermans & Van Haaren was één van de geldschieters van Sihame El Kaouakibi.
Volledig scherm
Topondernemer Luc Bertrand van de holding Ackermans & Van Haaren was één van de geldschieters van Sihame El Kaouakibi. © Photo News

El Kaouakibi moet 475.000 euro van topondernemers teruggeven aan curator, maar “de doos is leeg”

Sihame El Kaouakibi moet met haar vennootschap Wannawork zo’n 510.000 euro terugbetalen aan de curator van de failliete vennootschap Point Urbain. Het half miljoen kwam bijna volledig (475.000 euro) van schenkingen van topondernemers die geloofden in het tewerkstellingsproject dat El Kaouakibi in 2017 lanceerde. Volgens de voorlopig bewindvoerder kan Wannawork niet terugbetalen: “De doos is leeg.”

  1. ‘Pop-upvaccinatiedorpen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”
    PREMIUM
    Antwerpen

    ‘Pop-upvaccina­tie­dor­pen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”

    79 procent van de Antwerpse 18-plussers kreeg ten minste één coronaprik. Niet slecht, maar dat moet beter, vinden de eerstelijnszones van de stad. En dus strijken er nog de hele zomer ‘pop-upvaccinatiedorpen’ neer ín de wijken. Vorige week werden al 700 mensen uit de omgeving van het Astridplein en het Kiel geprikt. Morgen zijn omwonenden van Park Spoor Noord aan de beurt.