We hebben er lang op moeten wachten, maar de renovatie en restauratie van het oud gerechtshof aan de Britselei is eindelijk gestart.
Volledig scherm
We hebben er lang op moeten wachten, maar de renovatie en restauratie van het oud gerechtshof aan de Britselei is eindelijk gestart. © Klaas De Scheirder

Eindelijk: renovatiewerken aan oud gerechtshof op Britselei gestart

We hebben er lang op moeten wachten, maar de renovatie en restauratie van het oud gerechtshof aan de Britselei zijn eindelijk gestart. Volgens de Regie der Gebouwen zullen de werken vermoedelijk in de loop van 2022 achter de rug zijn. Belangrijk, want pas daarna kan de afbraak beginnen van het hof van beroep aan de Waalsekaai. Op die plek komt het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA).

0 reacties

 1. IN BEELD. Marokkaanse gemeenschap viert groot volksfeest in Antwerpen na winst op WK
  BORGERHOUT

  IN BEELD. Marokkaan­se gemeen­schap viert groot volksfeest in Antwerpen na winst op WK

  Roodgroene vlaggen, toeterende wagens, een massa van duizenden feestvierders en vooral veel sfeer. De Marokkaanse gemeenschap heeft een spontaan volksfeest ingezet op verschillende plekken in Antwerpen na de winst van Marokko tegen de Rode Duivels op het WK voetbal. Noemenswaardige incidenten - zoals in Brussel - blijven voorlopig uit. De sfeer is verre van grimmig ondanks massale politie-aanwezigheid.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Van Aert? Van der Poel? Of tóch Pidcock? Kruim van veldrijden zondag aan de start op strand van Sint-Anneke
  Antwerpen

  Van Aert? Van der Poel? Of tóch Pidcock? Kruim van veldrijden zondag aan de start op strand van Sint-Anneke

  Krijgen we een ‘old skool’ duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Of gaat wereldkampioen Tom Pidcock met de overwinning aan de haal? Dat komen we zondag te weten, tijdens de achtste manche van de UCI Wereldbeker veldrijden aan het Sint-Annastrand op de Antwerpse Linkeroever. Leuk weetje: het parcours van de bekende Scheldecross is deze keer vólledig hertekend. En ook voor wie zondag voor het ‘extra-sportieve’ naar Antwerpen afzakt, is er goed nieuws: Discobaar A Moeder komt plaatjes draaien.
 2. Antwerps bedrijf ontwerpt slimme locker voor ‘brandgevaarlijke’ fietsbatterijen: “Gebouwd om vuurexplosies in te dijken”
  PREMIUM
  Wommelgem

  Antwerps bedrijf ontwerpt slimme locker voor ‘brandge­vaar­lij­ke’ fietsbatte­rij­en: “Gebouwd om vuurexplo­sies in te dijken”

  Tien procent van de Vlamingen rijdt dagelijks met de elektrische fiets. Sportief en gezond, dat wel. Maar niet helemaal zonder risico. Want de draagbare batterij durft wel eens vuur vatten. Het bedrijf Mobile Locker uit het Antwerpse Wommelgem bedacht met S4FE een oplossing: een kluis om fietsaccu’s veilig te bewaren en op te laden. “Tijdens de ontploffing van één accu komt evenveel energie als bij de uitbarsting van ongeveer tien handgranaten. Die extreme kracht houdt S4FE in bedwang.”