De renovatie en restauratie van 'De Omgekeerde Biljart' moet dit najaar eindelijk beginnen.
Volledig scherm
De renovatie en restauratie van 'De Omgekeerde Biljart' moet dit najaar eindelijk beginnen. © Regie der Gebouwen

Eindelijk: renovatie van oud Gerechtshof start in najaar en moet klaar zijn in 2022

We hebben er lang op moeten wachten, maar de renovatie en restauratie van het oud Gerechtshof aan de Britselei kan dit najaar eindelijk starten. De ministerraad heeft vrijdag het gunningsdossier goedgekeurd. Volgens de Regie der Gebouwen zullen de werken vermoedelijk in de loop van 2022 achter de rug zijn. Belangrijk, want pas daarna kan de afbraak beginnen van het Hof van Beroep aan de Waalsekaai. Op die plek komt het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA).

 1. Rubenshuis krijgt nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen, gemeenteraad beslist morgen over ruimtelijk uitvoeringsplan
  Antwerpen

  Rubenshuis krijgt nieuwe onthaal- en bezoekers­voor­zie­nin­gen, gemeente­raad beslist morgen over ruimtelijk uitvoe­rings­plan

  De stad Antwerpen plant de bouw van nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen aan het Rubenshuis, waarbij het verhaal van Rubens rond de historische tuin georganiseerd wordt. Om dat mogelijk te maken, wordt een ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt: het RUP Rubens. Het college van de burgemeester en schepenen besliste om de definitieve vaststelling voor dit ruimtelijk uitvoeringsplan ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad op 26 oktober.
 2. Antwerpse voetbaliconen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”
  PREMIUM
  Voetbal 1A

  Antwerpse voetbalico­nen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”

  Aan een ouderwetse stadsderby hangt automatisch een portie nostalgie vast. En dus leek het ons een leuk idee om in aanloop naar Antwerp-Beerschot de Antwerpse voetbaliconen Marc Van der Linden (56, rood-wit hart) en Marc Schaessens (52, paars bloed) op te voeren voor een gezamenlijk interview. “De derby was altijd op het scherp van de snee, maar haat kwam er nooit aan te pas.”