Schepen van Sociale zaken Fons Duchateau (r.) verkaart De Nomaad voor geopend. Sonja Verbeeck (55, m.) komt al 9 jaar bij Free Clinic. "Dit is een warm sociaal project", vindt zij.
Volledig scherm
Schepen van Sociale zaken Fons Duchateau (r.) verkaart De Nomaad voor geopend. Sonja Verbeeck (55, m.) komt al 9 jaar bij Free Clinic. "Dit is een warm sociaal project", vindt zij. © Klaas De Scheirder

"Eindelijk ben ik weer trots op mezelf"

ANTWERPENDe Nomaad, een nieuwbouw waar vzw Free Clinic mensen met een ernstige verslavingsproblematiek helpt, blijkt meteen een schot in de roos. De vzw geeft hen een warme thuis en helpt hun eigenwaarde opkrikken. "Zo lang ik hier ben, hang ik tenminste niet op straat," vertelt Sonja Verbeeck (55).

  1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
    Spaargids.be

    Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

    Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.