Hilde Gos in haar nieuwe vegan ijsjeszaak IceLab NiceCream Creations in Antwerpen.
Volledig scherm
Hilde Gos in haar nieuwe vegan ijsjeszaak IceLab NiceCream Creations in Antwerpen. © rv

Eerste volledig plantaardige ijsjeszaak opent vandaag op Oudevaartplaats in Antwerpen

Vandaag opent een nieuwe ijsjeszaak om 13 uur zijn deuren op de Oudevaartplaats 38 in hartje Antwerpen. IceLab NiceCream Creations is de allereerste gelateria in België die enkel plantaardige producten aanbiedt. 

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Burgers brengen zelf verkeer op Turnhoutsebaan in kaart met hulp van Telraam
  Borgerhout

  Burgers brengen zelf verkeer op Turnhoutse­baan in kaart met hulp van Telraam

  Het burgerinitiatief ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’ rolt in samenwerking met het district Borgerhout, Telraam.net en beweging.net Antwerpen 20 telramen uit in en rond de Turnhoutsebaan. Burgers gaan op deze manier actief aan de slag om verkeerstellingen aan te leveren via Telraam. Deze verzamelde telgegevens worden na enkele weken een basis om te gebruiken in verkeers- en mobiliteitsplannen van Borgerhout en omliggende districten.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'