Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Eerste op zichzelf staande 5G netwerk van het land komt in haven van Antwerpen

Port of Antwerp, Borealis en Covestro gaan industriële toepassingen ontwikkelen en testen op een 5G-netwerk van Orange in het havengebied. Het is het eerste op zichzelf staande 5G-net op Belgisch grondgebied. De aankondiging gebeurt net op het moment dat een Wilrijkse arts waarschuwt voor de gezondheidsrisico’s van 5G.

 1. Kunstenaar Pol Verswijver (71) blijft schilderen na hersenbloeding: “Mijn laatste strohalm”
  PREMIUM
  Brasschaat

  Kunstenaar Pol Verswijver (71) blijft schilderen na hersenbloe­ding: “Mijn laatste strohalm”

  De Antwerpse kunstenaar Pol Verswijver (71) raakte bijna drie jaar geleden door een hersenbloeding verlamd aan de rechterzijde van zijn lichaam. Zijn passie voor schilderen heeft hij echter weer kunnen oppikken. In het woon- en zorgcentrum De Mick in Brasschaat maakt hij met zijn linkerhand abstracte werken. Deze bezigheid barstte zo uit haar voegen dat Pol er nu zijn eigen atelier heeft. “Schilderen geeft me moed in het leven”, aldus de goedlachse man.
 2. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 1. Europa investeert 30 miljoen in onderzoek van Herman Goossens naar infectieziekten
  Antwerpen

  Europa investeert 30 miljoen in onderzoek van Herman Goossens naar infectie­ziek­ten

  ECRAID-Base, de afkorting voor European Clinical Research Alliance on Infectious Diseases, heeft net een subsidie van maar liefst 30 miljoen euro gekregen van de Europese Commissie, voor een financiering van vijf jaar. Het Europees academisch netwerk voor klinisch onderzoek op gebied van infectieziekten is een project van professor Marc Bonten van UMC Utrecht, samen met professor Herman Goossens (UAntwerpen/UZA).
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie