Eind augustus was de politie op zoek naar een granaat in Deurne.
Volledig scherm
Eind augustus was de politie op zoek naar een granaat in Deurne. © Marc De Roeck

Eerste nacht Operatie Nachtwacht verloopt rustig

De allereerste nacht van veiligheidsoperatie Nachtwacht dat een halt moet roepen aan het verhoogde drugsgeweld in enkele Antwerpse buurten, is zonder incidenten verlopen. Extra patrouilles, eersteresponsteams op de motor en pantserwagen ‘Bearcat’ hielden een oogje in het zeil in Deurne en Borgerhout.

 1. Bart De Wever veroordeelt privéfeesten chassidische Joden maar roept op niet te viseren: “Overtreders zijn dwarsdoorsnede van de samenleving”
  Antwerpen

  Bart De Wever veroor­deelt privéfees­ten chassidi­sche Joden maar roept op niet te viseren: “Overtre­ders zijn dwarsdoor­sne­de van de samenle­ving”

  Het Forum der Joodse Organisaties (FJO), de voornaamste koepel van Joodse organisaties in ons land, veroordeelt het organiseren van verboden lockdownfeesten zoals de voorbije dagen meermaals gebeurde binnen de Antwerpse Joodse gemeenschap. Het benadrukt wel dat het gaat om privéfeesten binnen het chassidische deel van de gemeenschap, dat niet vertegenwoordigd is in het FJO. Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever veroordeelt de feiten.
 1. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den

 2. Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun
  Play

  Leuk idee voor op het werk: raak je collega met een Nerf Gun