Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Photo News

Eerste Hulp Bij grote Onderwijskansen: leraren in opleiding springen na paasvakantie collega’s bij

AntwerpenNa de paasvakantie staan studenten uit de 13 Vlaamse lerarenopleidingen paraat om klasleerkrachten in het basisonderwijs te helpen via teamteaching. Het project Eerste Hulp Bij grote Onderwijskansen van de Koning Boudewijnstichting wil op deze manier kleuters, leerlingen en leerkrachten helpen om de leerachterstand die de coronaperiode veroorzaakte, bij te werken. Ook studenten van Karel de Grote Hogeschool zullen bijspringen.

  1. Vijf miljoen euro voor grondige hertekening zwart kruispunt R11-Prins Boudewijnlaan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgangers”
    Antwerpen/Wilrijk

    Vijf miljoen euro voor grondige herteke­ning zwart kruispunt R11-Prins Boudewijn­laan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgan­gers”

    Veel te groot, onoverzichtelijk en dus gevaarlijk voor alle weggebruikers: het immense kruispunt van de R11-Frans Van Dunlaan met de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk schreeuwt om een heraanleg. Eindelijk komt die in zicht, nu Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) 5 miljoen euro voor dat zwarte punt heeft vastgeklikt. “Alles wordt een stuk compacter”, zegt Alexandra d’Archambeau (Open Vld), buurtbewoonster en districtsraadslid in Wilrijk.