Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. © Geert De Rycke

"Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?

AntwerpenSinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”

 1. Eén drugslading leverde bende van Dikke Nordin minstens 25 miljoen euro op: zes handlangers gevat, grote baas blijft buiten schot
  PREMIUM
  Antwerpen/Beveren/Sint-Niklaas

  Eén drugsla­ding leverde bende van Dikke Nordin minstens 25 miljoen euro op: zes handlan­gers gevat, grote baas blijft buiten schot

  Drugscrimineel Nordin El H. mag dan veilig en wel in Dubai zitten, in Antwerpen gaan de drugsonderzoeken tegen hem onverminderd voort. Dinsdag zijn zes verdachten, onder wie vijf havenmedewerkers, gearresteerd die in opdracht van Nordin El H. met succes drie ladingen cocaïne hebben ingevoerd. Onder hen enkele bekende namen zoals dokwerker David V. en de broers Rachid en Yassine Z.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Een vishemel van drie verdiepingen: horeca-ondernemer Wim Van der Borght opent seafoodrestaurant Marineau
  Antwerpen

  Een vishemel van drie verdiepin­gen: horeca-ondernemer Wim Van der Borght opent seafoodres­tau­rant Marineau

  Een viswinkel en visrestaurant onder dezelfde vlag: op het Antwerpse Zuid opent binnenkort Marineau, een horecaproject dat volledig rond kwalitatieve vis draait. Het restaurant opent op 28 januari in de voormalige Stadsbrouwerij ’t Pakhuis aan de Vlaamsekaai 76, de viswinkel opent op 15 februari op de hoek van de Museumstraat. “Dit is de Maven van de seafood”, aldus horeca-ondernemer Wim Van der Borght.