De nieuwe park-and-ride in de wijk Luchtbal opent in december.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe park-and-ride in de wijk Luchtbal opent in december. © Dries Luyten/Lantis

“Een gemiste kans”: ticket voor gloednieuwe Antwerpse park-and-rides niet geldig op openbaar vervoer

AntwerpenEen luttele euro. Zoveel kost het u straks om uw wagen een dag te parkeren in een van de drie gloednieuwe park-and-rides aan de rand van de stad. Maar er is een ‘maar’. De Lijn stapt niet mee in het verhaal, waardoor een ticket voor het openbaar vervoer niet is inbegrepen. “Een gemiste kans”, vindt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

 1. Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”
  Play
  Antwerpen

  Minstens 1 persoon zwaarge­wond na steekpar­tij in nachtwin­kel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”

  In een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig, maar een getuige kon helder beschrijven wat er gebeurd was. “Voor hetzelfde geld had hij mij ook neergestoken.”
 2. 300 handtekeningen voor petitie ‘doortrekken tram 9' in Deurne: “Openbaar vervoer zou prioriteit moeten krijgen”
  Deurne

  300 handteke­nin­gen voor petitie ‘doortrek­ken tram 9' in Deurne: “Openbaar vervoer zou prioriteit moeten krijgen”

  Op zondag 17 oktober stapten een vijftigtal actievoerders samen met de PVDA op in een mars voor beter openbaar vervoer in Deurne. Ze eisen het doortrekken van tram 9 om zo de beide kanten van Deurne te verbinden. “Het is een win-win situatie, Deurne krijgt zo haar welverdiende tramverbinding en de keerlussen in Deurne-Zuid worden hierdoor overbodig.” zegt Manal Toumi, districtsraadslid in Deurne.