Het Antwerpse Vlinderpaleis
Volledig scherm
Het Antwerpse Vlinderpaleis © rv

Economische en financiële dossiers uitsluitend in Antwerpen behandeld, cybercrime enkel nog in Mechelen

AntwerpenDe rechtbank van eerste aanleg van de provincie Antwerpen heeft haar zaakverdelingsreglement aangepast. Vanaf 2 februari worden alle economische en financiële dossiers in Antwerpen behandeld, alle cybercriminaliteit in Mechelen en internationale rechtshulp in Turnhout. Op die manier kan men meer gespecialiseerd werken.

 1. Zone onder nieuwe Theunisbrug wordt ‘verblijfsruimte’ met zitbanken en verlichting
  Merksem

  Zone onder nieuwe Theunis­brug wordt ‘verblijfs­ruim­te’ met zitbanken en verlich­ting

  De werken aan de Theunisbrug op de grens van Merksem en Deurne zitten op schema en zijn tegen deze zomer klaar. Dat meldt het kabinet van Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Wanneer de brug klaar is, start de inrichting van de omgeving, met een ‘verblijfsruimte’ langs het water, een groene buurtparking, een nieuwe ventweg en de herinrichting van de Schijnpoortweg parallel aan de Theunisbrug. Eind 2021 zijn alle werken in principe klaar.
 2. Meer dan 15 mensen tegelijk in religieuze gebouwen? Joodse gemeenschap wil overleg met federale regering: “Grootste prioriteit blijft volksgezondheid”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Meer dan 15 mensen tegelijk in religieuze gebouwen? Joodse gemeen­schap wil overleg met federale regering: “Grootste prioriteit blijft volksge­zond­heid”

  Het was geen aangenaam weekend voor de joodse gemeenschap. Na een dubbele interventie door de politie in een synagoge waar Shabbat-vieringen doorgingen, liet vooral burgemeester Bart De Wever zijn ongenoegen blijken. Nochtans is de synagoge in de Van Spangenstraat een groot gebouw waar volgens het bestuur probleemloos meer dan 15 mensen coronaproof binnen kunnen. Daarom vragen ze nu een gesprek aan met de regering omtrent een aanpassing van de coronamaatregelen omtrent gebedshuizen. “De grootste prioriteit blijft de volksgezondheid.”
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"