Rita Reyniers in haar sociale flat in Wilrijk. “Onzekerheid over wat me te wachten staat, dat is het ergste.”
Volledig scherm
Rita Reyniers in haar sociale flat in Wilrijk. “Onzekerheid over wat me te wachten staat, dat is het ergste.” © Klaas De Scheirder

Duizenden sociale huurders wacht bittere pil: door nieuwe berekeningsmethode kunnen huurprijzen een pak stijgen

Meer dan de helft van de 24.000 Antwerpse sociale huurders zal vanaf januari een stuk meer moeten betalen. Het verschil kan oplopen tot meer dan 50 euro. Dat heeft te maken met een nieuwe berekeningswijze van de huurprijzen in Vlaanderen. Hoe fors de stijging uitvalt: dat weten de huurders pas begin januari. “En dat werkt op mijn zenuwen”, zegt Rita Reyniers, die in een sociale flat in Wilrijk woont. “Ik vrees dat ik nog meer zal moeten besparen met mijn pensioen.”

14 reacties

 • Krysia ostrega

  4 jaar geleden
  Triestig ,maar vergeleken met mensen die huren op de prive markt en ook maar een pensioentje van 1300 hebben ,zij betalen 750 euro huur energie kosten niet inbegrepen..dat is pas erg..dat is een groot verschil tegenover de sociale huurder die amper 300 euro huur betaalt.
 • Eric Van den Bergh

  4 jaar geleden
  Een juiste berekening v d huurprijs is niet meer dan correct. Controles zijn ook noodzakelijk.
 • van den eeden maria

  4 jaar geleden
  Beste mevrouw ga u aangeven als asielzoeker of vluchteling dan mag je 50€ per dag kosten en naargelang waar je zit nog wat meer. De overheid betaald dan alles voor u Wat de overheid niet kan is u 50€ er dag geven want dan kreeg u 1500€ pensioen. Maar u bent waarschijnlijk Belgische.
 • Wendy Pieck

  4 jaar geleden
  De meerderjarige kinderen van sociale huurders moeten van hun eerste centjes al meteen bijpassen? Mogen die kinderen ook wat sparen om hun eigen toekomst te verzekeren of moeten die direct in de armoede geduwd worden? Arm Vlaanderen. Solidariteit is mooi maar hypoticeer die jongeren hun toekomst niet. Kijk liever naar diegene die frauderen.
 • Pierre Boons

  4 jaar geleden
  Een beslissing van mvr Homans. Bij NV-A weten ze natuurlijk niet wat het is te leven in armoede. Hun kiezers wijsmaken dat de tekortkomingen het gevolg is van de massale instroom van immigranten dat lukt wel. Cadeautjes uitdelen aan het grootkapitaal dat is geen probleem.