Aan de Groenendaallaan, vlakbij de Antwerpse wijk Luchtbal, staat het LEZ-verkeersbord zelfs verstopt achter een reclamepaneel.
Volledig scherm
Aan de Groenendaallaan, vlakbij de Antwerpse wijk Luchtbal, staat het LEZ-verkeersbord zelfs verstopt achter een reclamepaneel. © Laenen

Duitsers zijn LEZ-boetekampioenen: meer dan 6.600 oosterburen begingen in februari overtreding

Buitenlandse chauffeurs zijn onvoldoende op de hoogte van de lage-emissiezone (LEZ) in Antwerpen. Duitsers, gevolgd door Fransen en Polen, maken de meeste overtredingen. Het stadsbestuur vraagt de Vlaamse overheid daarom om de duidelijkere, meertalige LEZ-wegsignalisatie.

3 reacties

 • sven raets

  2 jaar geleden
  Schaf die verdoken belasting eens af want als je betaalt mag je wel binnen met een vervuilende diesel dus dan vervuil je niet ? Mensen die geen nieuwe auto kunnen kopen die voldoet aan de strenge lez norm die kunnen de stad niet meer in, net zoals ik en mijn vrouw die blind is en niet ver kan stappen. Gelukkig kunnen we waar we wonen gewoon registreren maar wat met andere steden zoals brussel en gent ? Dan kunnen we binnen een aantal jaar nergens meer binnen want geen geld voor nieuwe auto !
 • John Murrath

  2 jaar geleden
  waarom moeten wij weeral meerdere talen gebruiken om vreemde bezoekers iets te leren.als wij in het buitenland zijn staat ook alles maar in de taal van het land (of hoogstens engels )vermeld
 • MARCELLA VAN DAM

  2 jaar geleden
  en wij zijn de verplichte winterbanden beu...
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"