De Kloosterstraat in Antwerpen.
Volledig scherm
De Kloosterstraat in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Drie verdachten gevat na mislukte overval: “Slachtoffer kreeg slagen en werd bedreigd met een mes”

AntwerpenDrie minderjarigen hebben maandagnacht geprobeerd om draadloze oortjes te stelen van een man in de buurt van de Kloosterstraat. Het slachtoffer kon wegvluchten en verwittigde de politie. De drie verdachten werden al snel gevat.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Buiten koerierbedrijven GLS en PostNL hun chauffeurs uit? Monsterproces tegen toplui van start: “Chauffeurs hebben geen enkele stem”
  Antwerpen/Puurs

  Buiten koerierbe­drij­ven GLS en PostNL hun chauffeurs uit? Monsterpro­ces tegen toplui van start: “Chauffeurs hebben geen enkele stem”

  De toplui van pakjesdiensten PostNL (Rudy Van Rillaer) en GLS (Luc De Schryver) staan voor de rechtbank op verdenking van sociale fraude. De manier waarop zij onderaannemers tewerkstellen, strookt volgens de Antwerpse arbeidsauditeur niet met de wetgeving op de sociale zekerheid (RSZ). Bij 52 koerierbedrijfjes die voor PostNL of GLS werken, zijn inbreuken op de belastingen of RSZ-wetgeving vastgesteld. Het monsterproces start volgend jaar op 2 september.
 2. Handelaar die te veel vuurwerk verkoopt veroordeeld tot 6 maanden cel: “gevaarlijke risico’s genomen door geen beperkingen op te leggen”
  PREMIUM
  Maaseik/Antwerpen

  Handelaar die te veel vuurwerk verkoopt veroor­deeld tot 6 maanden cel: “gevaarlij­ke risico’s genomen door geen beperkin­gen op te leggen”

  Een vuurwerkverkoper uit Antwerpen is veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel en een stevige boete omdat hij in 2015 en 2016 in zijn winkel in Maaseik te veel vuurwerk verkocht. “Hij heeft bewust de keuze gemaakt om de 1-kilogram maatregel naast zich neer te leggen en oefende geen enkele vorm van controle uit,” besloot de strafrechtbank.