Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © CVDP

Drie sluikstorters betrapt: “Ze moesten hun afval zelf opruimen”

AntwerpenDe politie hield donderdag een actie tegen overlast in Deurne en Berchem. Er werden onder andere 3 sluikstorters betrapt en 24 verkeersovertredingen vastgesteld. De politie pakte ook een illegale man op.

 1. Elf verdachten naar assisen voor roofmoord op ‘matrassenkoning’ (maar ‘de man met één been' blijft buiten schot)
  PREMIUM
  Antwerpen/Zoersel

  Elf verdachten naar assisen voor roofmoord op ‘matrassen­ko­ning’ (maar ‘de man met één been' blijft buiten schot)

  De roofmoord op zakenman Jerry Coeman zal dan toch door een volksjury moeten beoordeeld worden. De raadkamer heeft elf verdachten doorverwezen naar de kamer van inbeschuldigingstelling, de laatste stop voor een assisenproces. De familie is tevreden over die beslissing maar vraagt wel dat er haast wordt gemaakt met het proces. De brutale moord dateert van 3 mei 2017.
 2. JONGE WOLVEN. Filosofen openen debat over opvoeding in een digitale wereld: “Kinderen acht uur voor een scherm zetten, is dat wel zo ideaal?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  JONGE WOLVEN. Filosofen openen debat over opvoeding in een digitale wereld: “Kinderen acht uur voor een scherm zetten, is dat wel zo ideaal?”

  Wat doen drie kersvers afgestudeerde filosofiestudenten? Nadenken, liefst gepaard met een pittig debat. Bij Anthony (24), Sam (26) en Stefanie (29) wierp het de nodige vruchten af waardoor in oktober 2021 ‘De Virtuele Mens' ontstond. Het platform leert met behulp van filosofie mensen kritisch nadenken over de digitale samenleving en deze reflecties om te zetten in praktische handvaten: “Kinderen die 9 uur per dag gamen zijn, geen uitzondering meer. Sta daar eens bij stil.”