De brandbommen waren klaar voor gebruik.
Volledig scherm
De brandbommen waren klaar voor gebruik. © rv

Drie leden van brotherhood ‘Sin Miedo’ opgepakt nadat politie twintig brandbommen in hun auto vindt

De federale politie heeft drie mannen opgepakt nadat in hun wagen een doos met daarin twintig brandbommen aangetroffen werd. De drie, die lid zijn van de Belgische afdeling van de motorbende Brotherhood Sin Miede, waren op weg naar Nederland. Waar de brandbommen voor zouden dienen, is niet duidelijk. De brotherhood is een nieuwe organisatie die officieel de strijd tegen pedofielen wil aangaan.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. PVDA bezorgd om verlaging dotaties stad aan Zorgbedrijf: “De Wever en zijn ploeg hebben ouderenzorg op droog zaad gezet”
  Antwerpen

  PVDA bezorgd om verlaging dotaties stad aan Zorgbe­drijf: “De Wever en zijn ploeg hebben ouderen­zorg op droog zaad gezet”

  Oppositiepartij PVDA blijft zich met hand en tand verzetten tegen een gedeeltelijke privatisering van het Zorgbedrijf Antwerpen. “Volgens de stad zal die operatie het Zorgbedrijf versterken. Maar de realiteit is dat De Wever en zijn ploeg de ouderenzorg zélf op droog zaad hebben gezet. Op tien jaar tijd is, rekening houdend met de index, een derde minder geld van de stad naar het Zorgbedrijf gegaan.”
 3. Het Antwerpen van Kamal Karmach: “Het leven moet tegenwoordig precies zo snel gaan. Je vervelen in een park is toch ook oké?”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het Antwerpen van Kamal Karmach: “Het leven moet tegenwoor­dig precies zo snel gaan. Je vervelen in een park is toch ook oké?”

  Hij gooit hoge ogen in het nieuwe programma BV-darts, verzorgt de eindejaarsconference en geeft in tussentijd les aan studenten Bedrijfseconomie op KDG Hogeschool. Kamal Kharmach (30) is al jaren niet meer van het scherm - en de Antwerpse binnenstad- weg te slaan. Zijn levenslust dankt de comedian grotendeels aan zijn jeugd in ‘het ruige’ Borgerhout, waar hij kwajongenstreken uithaalde en inspiratie ophaalde. Welkom in het Antwerpen van Kamal Kharmach.