Hugo Van Dienderen, zijn kleindochter Amber Paris en zijn dochter Ilse Van Dienderen in Park Spoor Noord, groene long in de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Van Dienderen, zijn kleindochter Amber Paris en zijn dochter Ilse Van Dienderen in Park Spoor Noord, groene long in de stad. © Klaas De Scheirder

Drie generaties schrijven samen het ‘alfabet’ van het klimaat: “Met de lessen die corona ons heeft geleerd, moeten we nu de klimaatverstoring aanpakken”

AntwerpenWat hebben Greta Thunberg, Eddy Merckx, Ringland en Umicore met elkaar gemeen? Wel, ze behoren tot de 177 trefwoorden van een klimaatgids die drie generaties van één Antwerpse familie bij elkaar hebben gepend: Hugo Van Dienderen, dochter Ilse en kleindochter Amber. Allemaal doordesemd van het groene gedachtegoed. “Doemdenken lees je hier niet, wel hoopgevende oplossingen”, schrijft voormalig Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) als commentaar.

 1. Het blijft stil in testdorp Spoor Oost, ondanks smeekbede van Bart De Wever: “Werk mee, we doen dit niet om de mensen te pesten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het blijft stil in testdorp Spoor Oost, ondanks smeekbede van Bart De Wever: “Werk mee, we doen dit niet om de mensen te pesten”

  6.500 personen uit twee Antwerpse, voornamelijk joodse, wijken werden dit weekend verwacht in testdorp Spoor Oost. 1.098 personen uit die wijken kwamen opdagen. De dringende oproep van de stad viel dus toch deels in dovemansoren. Tot ontzetting van velen moest de politie zaterdag twee keer op dezelfde dag een bijeenkomst in een synagoge stilleggen. En dat terwijl het coronavirus, en ook de Britse variant, steeds sneller aan terrein wint. Twee Antwerpse scholen werden dit weekend gesloten na een uitbraak. “Als men naar een golf van antisemitisme wil gaan, moet men zo verder doen", liet burgemeester De Wever vallen.
 1. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech

 2. Telenovelle Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut
  Play
  Lisa

  Telenovel­le Lisa start vanavond: dit is de eerste minuut