Vincent Janssen, Michiel Janssen en Willem Van de Mierop ontwikkelden op eigen houtje in minder dan een jaar tijd de app OKO. Deze geeft via artificiële intelligentie aan wanneer het veilig is om over te steken.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Janssen, Michiel Janssen en Willem Van de Mierop ontwikkelden op eigen houtje in minder dan een jaar tijd de app OKO. Deze geeft via artificiële intelligentie aan wanneer het veilig is om over te steken. © Tessa Kraan

Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzienden veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”

AntwerpenEen zebrapad oversteken is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid, en dat weten Michiel (24), Willem (24) en Vincent (26) maar al te goed. Wanneer een slechtziende vriend hen erop attent maakte dat steden niet tegemoetkomen aan hun noden, ontwikkelden de ingenieurs zelf dan maar de app OKO. Deze geeft aan wanneer slechtzienden veilig de straat kunnen oversteken: “Maar we gaan nog veel verder dan dat. Op termijn zal de app ook obstakels en busnummers kunnen herkennen.”

  1. Jeugdcentrum Kiel maakt doorstart als ‘SCRATCH’: “Een open ontmoetingsplek voor, door en met onze jeugd”
    KIEL

    Jeugdcen­trum Kiel maakt doorstart als ‘SCRATCH’: “Een open ontmoe­tings­plek voor, door en met onze jeugd”

    Jeugdcentrum Kiel is niet meer. Zeg voortaan ‘SCRATCH’. Het nieuwe project van jeugdwerkingen Habbekrats, Battle Droids en Kras startte afgelopen zomer al, maar werd zaterdagmiddag feestelijk geopend, mét de bekendmaking van de nieuwe naam. “De drie organisaties bundelen hun krachten en creëren een inspirerend, open huis en een ontmoetingsplek voor, door en met onze jeugd.”