Dramatische videobeelden tonen hoe uitzonderlijk de overstromingen zijn: koppel op vakantie in Theux toont hoe straten kolkende rivieren zijn geworden

AntwerpenBarbara Mattheyssen (38) en Robby Embrechts (46) uit Ekeren zitten met hun kinderen vast in een hotel in Theux. Door het noodweer zou een stuwdam in de buurt zijn gebroken. Het water stroomt er tot twee meter hoog door de straten. “We hebben nog snel voedsel uit de keuken gehaald en zijn naar een verdieping hoger gevlucht. De auto’s drijven door de straten en we zitten zonder elektriciteit.”

 1. Laatste coronapatiënt verlaat intensieve zorg ZNA: “36 procent van alle COVID-patiënten in provincie verzorgd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Laatste coronapa­tiënt verlaat intensieve zorg ZNA: “36 procent van alle CO­VID-patiënten in provincie ver­zorgd”

  Heuglijk moment maandag voor ziekenhuisgroep ZNA: na 475 dagen zijn de afdelingen Intensieve Zorg van de sites Jan Palfijn, Stuivenberg en Middelheim COVID-vrij. Op de gewone verpleegafdelingen van ZNA liggen nog zeven coronapatiënten. “Met bijna 4.000 van de 11.000 patiënten in de provincie heeft ZNA een enorme inspanning geleverd tijdens de pandemie”, zegt schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).
 2. Antwerpse Triatlon Club leeft mee met uithangbord Jelle Geens: “Het sprookje dat we samen schreven, eindigt nu in mineur”
  Triatlon Olympische Spelen

  Antwerpse Triatlon Club leeft mee met uithang­bord Jelle Geens: “Het sprookje dat we samen schreven, eindigt nu in mineur”

  Het nieuws dat triatleet Jelle Geens omwille van een eerdere positieve coronatest niet kan deelnemen aan de individuele wedstrijd van de olympische triatlon sloeg vrijdagochtend in als een bom. Ook bij zijn club Atriac, de Antwerpse Triatlon Club, reageert men met verstomming op het nieuws en voelen ze mee met de ontgoocheling die bij de Limburger momenteel overheest. Mogelijk kan Geens nog wel deelnemen aan de Mixed Team Relay-wedstrijd in Tokio. Geens testte intussen al een eerste keer negatief, bij een tweede negatieve test zou hij maandag alsnog kunnen afreizen naar Japan.