Antwerpse dragqueens Omega Totenkopf en Miss Ditniet kijken uit naar de internationale gathering eind april in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Antwerpse dragqueens Omega Totenkopf en Miss Ditniet kijken uit naar de internationale gathering eind april in Antwerpen. © Tessa Kraan

Dragqueens populairder dan ooit, ook in Antwerpen: “We stappen af van die obscure, ruige feesten, drag is toegankelijk en voor íedereen”

ANTWERPEN‘Drag Race Holland’, de Netflix-serie ‘Pose’, de Amerikaanse dragqueen RuPaul die niet meer van het televisiescherm weg te slaan is. Drag is populairder dan ooit en heeft duidelijk de weg naar de mainstream gevonden, ook buiten de LGBTQIA+-gemeenschap. Eind april verzamelt de top van de West-Europese scene — inclusief de stylist van Lady Gaga — zich in Antwerpen op het nieuwe festijn ‘Spill The Tea’. “Iedereen kan drag doen, en iedereen zou dat ook móeten doen.”

  1. Dreamteam met Le Mans-winnaar Stéphane Ortelli in 24 Hours of Zolder

    Dreamteam met Le Mans-win­naar Stéphane Ortelli in 24 Hours of Zolder

    Met Marc Goossens, Thierry Boutsen en Pedro Lamy kent de 24 Hours of Zolder al winnaars die dicht bij succes in Le Mans kwamen, maar een winnaar van de wereldberoemde Franse uithoudingsrace kreeg de Limburgse klassieker nog nooit aan de start. Daar komt nu verandering in. De 52-jarige Monegask, Stéphane Ortelli, komt woensdagmiddag in Zolder aan en maakt deel uit van het team met de Belgen Ghislain Cordeel, Laurent Vandervelde, Benjamin Paque en Sven Van Laere, een team met een mix van jonge wolven, ervaren gentleman drivers en een levende legende. De erelijst van de Monegask is indrukwekkend, met naast zijn zeges in Le Mans en Spa, ook een titel in FIA GT met Laurens Vanthoor en WRT.