Beeld tijdens de reanimatie van het slachtoffer.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld tijdens de reanimatie van het slachtoffer. © vtm / De MUG

Dokter twijfelt of man gereanimeerd moet worden door onduidelijke wilsverklaring: “Wees zo expliciet mogelijk, elke seconde telt”

ANTWERPEN“Laat mij niet onnodig afzien.” Met die wilsverklaring werden ambulanciers en MUG-dokters in het VTM-programma ‘De MUG’ in Antwerpen-Noord geconfronteerd tijdens een reanimatie van een man. Gezien het slachtoffer ongeneeslijk ziek was, besliste de MUG-arts ondanks veel onduidelijkheid en na veel overleg om de reanimatie stop te zetten en de man te laten gaan. De Ambulanciersunie roept op om wilsverklaringen zo duidelijk mogelijk op te stellen. “Elke seconde telt bij een reanimatie.”

 1. 12 flessen lachgas aan boord, geen verzekeringspapieren of geen geldig rijbewijs: Antwerpse politie voerde vruchtbare verkeerscontroles uit
  Antwerpen

  12 flessen lachgas aan boord, geen verzeke­rings­pa­pie­ren of geen geldig rijbewijs: Antwerpse politie voerde vruchtbare verkeers­con­tro­les uit

  Het verkeersondersteuningsteam (WOT) van de regio West heeft recentelijk een uitgebreide controle gehouden in samenwerking met het prostitutieteam en de verschillende wijkteams. Meer specifiek zette de politie op verschillende locaties voertuigen aan de kant om ze aan een alcoholtest te onderwerpen en te kijken of de auto’s wel voorzien waren van de verplichte boorddocumenten. En zoals gewoonlijk leverde dat weer interessante resultaten op.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"