Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Alfons Schryvers

Dodelijk ongeluk op A12: man wandelt langs snelweg en wordt aangereden door bus

AntwerpenOp de A12 richting Nederland ter hoogte van Zandvliet is woensdagavond een dodelijk ongeluk gebeurd. Een man wandelde langs de snelweg en werd er aangereden door een bus.

 1. ‘Meestertypograaf’ Louis Van den Eede (93) overleden: “Eén van de briljantste vormgevers van zijn generatie”
  ANTWERPEN

  ‘Meesterty­po­graaf’ Louis Van den Eede (93) overleden: “Eén van de briljant­ste vormgevers van zijn generatie”

  Meestertypograaf. Een beter begrip bestaat er niet om Louis Van den Eede te beschrijven, die begin deze week op 93-jarige leeftijd overleed. Met zijn typografieën, ontwerpen en huisstijlen sleepte hij de ene na de andere prijs in de wacht voor uitgeverijen als Pelckmans, Lannoo en Mercatorfonds. In 1995 blies hij nieuw leven in het Plantin Instituut voor Typografie én hij gaf in een vorig leven zelfs vorm aan deze krant. “Hij won de ene prijs na de andere voor het mooiste boek.”
 2. Hubert (68) neemt na 51 (!) jaar dienst afscheid van brandweerkorps: “Veel erge dingen meegemaakt, maar je leert daar erg snel mee omgaan”
  PREMIUM
  EDEGEM

  Hubert (68) neemt na 51 (!) jaar dienst afscheid van brandweer­korps: “Veel erge dingen meegemaakt, maar je leert daar erg snel mee omgaan”

  Anderhalf jaar geleden werd de Edegemse Hubert Van Campfort (68) al geëerd voor vijftig jaar trouwe dienst bij de lokale brandweer en nu is eindelijk ook zijn pensioen gekomen. Na 51 (!) jaar vrijwilligerswerk werd hij vrijdagavond voor een laatste keer in de bloemetjes gezet door zijn kameraden en collega’s. “In goede gezondheid en schoonheid afsluiten, vandaag, nu het nog kan.”