Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © LBB

Docent KdG plant 3.650 bomen in 100 dagen (met dank aan BV-ambassadeurs)

‘3.650 bomen planten in 365 dagen’: dat was het doel van Mario Haine, coördinator orthopedagogie aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG). Deze week, na amper 100 dagen, slaagde hij al in zijn opzet. Het bos komt op een privédomein in Frankrijk “maar de opgeleverde zuurstof stopt natuurlijk niet aan de grens.”

  1. Nieuwbouw avAnt Provinciaal Onderwijs officieel ingehuldigd: “Gebouw wordt hét uithangbord voor modern provinciaal onderwijs”
    Deurne

    Nieuwbouw avAnt Provinci­aal Onderwijs officieel ingehul­digd: “Gebouw wordt hét uithang­bord voor modern provinci­aal onderwijs”

    Drie jaar na de eerste steenlegging werd de nieuwbouw van avAnt Provinciaal Onderwijs in Deurne feestelijk geopend. Het nieuwe gebouw is een architecturaal hoogstandje geworden en vormt een harmonieus contrast met het gerenoveerde gebouw. De architecten van ‘aaa-architectuuratelier ambiorix’ kwamen op de proppen met een vernieuwend en duurzaam ontwerp dat niet alleen perfect geïntegreerd is in het park Rivierenhof, maar vormt met een dakterras ook een versterking voor het landschap. Grote glaspartijen in de moderne laagbouw geven de leerlingen dan weer vol zicht op hun groene omgeving.