Tom Johnson en Romy Nijs zijn volgens Klasse de twee beste Antwerpse leerkrachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Johnson en Romy Nijs zijn volgens Klasse de twee beste Antwerpse leerkrachten. © Klaas De Scheirder

Dit zijn de twee beste leerkrachten van Antwerpen: “Het is nog altijd een droomjob”

AntwerpenAntwerpen telt honderden fantastische leerkrachten, maar Tom Johnson (34) en Romy Nijs (49) springen er dit jaar uit. De vioolleerkracht en juf voor anderstalige nieuwkomers doen hun job met hart en ziel, en geven hun leerlingen alle kansen. Een gesprek met twee van de beste Antwerpse leerkrachten. “Het was meteen duidelijk dat ik dit voor de rest van mijn leven wilde doen.”

  1. Duizenden liters water verdwijnen al maanden in riool, ondanks stilliggende bouwwerf: “Wegens mogelijke aanwezigheid van PFAS kan het niet hergebruikt worden”
    Deurne

    Duizenden liters water verdwijnen al maanden in riool, ondanks stilliggen­de bouwwerf: “Wegens mogelijke aanwezig­heid van PFAS kan het niet herge­bruikt worden”

    Op een bouwwerf in Deurne liggen de werkzaamheden al enkele maanden stil. Toch blijven enkele pompen het grondwater er naar boven halen om het verderop te lozen in de riolering. Sommige buurtbewoners spreken van waterverspilling, maar volgens projectleider Cedric H. zijn de pompen nodig om stabiliteitsproblemen te voorkomen. Omdat er mogelijk schadelijke PFAS-stoffen in het water zitten, besloot de Vlaamse Overheid om het water niet te hergebruiken.