BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Dit is wat we nu weten over de ingestorte school in opbouw in Antwerpen

In de Antwerpse wijk Nieuw Zuid is vrijdagnamiddag een deel van een schoolgebouw in opbouw ingestort, waarbij ook een stelling aan het gebouw naar beneden kwam. Er zijn vijf dodelijke slachtoffers gevallen. Een overzicht van alles wat we nu weten over de ramp.

 1. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.
 2. Prostituee niet betaald? Schuldig aan verkrachting: 5 jaar cel voor man die 24 prostituees oplicht
  PREMIUM
  Antwerpen

  Prostituee niet betaald? Schuldig aan verkrach­ting: 5 jaar cel voor man die 24 prostitu­ees oplicht

  De 39-jarige Laurent V.N. uit Gent is dan toch schuldig aan verkrachting. Op de zitting vorige week was de hamvraag of het niet betalen van een prostituee na bewezen diensten gelijk staat aan verkrachting. Op die vraag antwoordde de rechter donderdagmiddag ‘ja’. “Dat de vrouwen geen van allen klacht indienden, was waarschijnlijk uit schaamte en doet geen afbreuk aan de ernst van de feiten.”