Ronde van Vlaanderen 2020: de totale leegte op de Grote Markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronde van Vlaanderen 2020: de totale leegte op de Grote Markt. © Klaas De Scheirder

Dit doet corona met de koers van het jaar: doods Antwerpen bij start Ronde van Vlaanderen

AntwerpenZouden de Antwerpenaren dan toch een gedwee volkje zijn? De oproep om zondagochtend vooral niet naar de stad te komen voor de start van de Ronde van Vlaanderen is bijzonder goed gevolgd. De omgeving van de Grote Markt lag er haast doods bij. Onwezenlijk. Hoe anders was het vorig jaar, met 75.000 toeschouwers. En Linde Merckpoel die fans allemaal samen liet opspringen.

  1. Kazen Van Tricht viert vijftigste verjaardag: “We mogen best wat meer trots zijn op onze kaas, Belgen zijn nog te bescheiden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Kazen Van Tricht viert vijftigste verjaardag: “We mogen best wat meer trots zijn op onze kaas, Belgen zijn nog te bescheiden”

    Kazen Van Tricht bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. Althans, dat was de bedoeling, want ook hier gooide corona roet in het eten. In 1970 wilde grootmoeder Juliette eens iets anders in het leven. Samen met haar man Pieter Van Tricht opende ze een delicatessenzaak in de Fruithoflaan, maar zoon Michel zette vol in op kaas. Nu staat kleinzoon Frederic aan het roer van het familiebedrijf. De beste kaaswinkel van Europa - volgens The Wall Street Journal - heeft nog grootse plannen. Zo staan Australië, Japan en China nog op het verlanglijstje als afzetmarkt. De familie Van Tricht over het schoonste product van de wereld.