Arnold Peeters liet op de plekken waar de boompjes stonden een verontwaardigde boodschap achter.
Volledig scherm
Arnold Peeters liet op de plekken waar de boompjes stonden een verontwaardigde boodschap achter. © RV

Districtsraadslid onthutst over rooien toekomstbos, volgens stad kon het niet anders “maar in 2020 planten we er nieuwe”

Sprakeloos is hij ervan: Berchems districtsraadslid Arnold Peeters (sp.a/Groen) treurt om het rooien van meer dan honderd jonge bomen tussen de Ring en de Singel. Ze maakten vier jaar geleden deel uit van een door scholieren aangeplant toekomstbos. Volgens de stad kon het niet anders. “De boompjes waren overwoekerd door braam én niet meer te redden. In het voorjaar van 2020 planten we er nieuwe”, zegt woordvoerder Dirk Delechambre.

2 reacties

 • dirk clemeur

  2 jaar geleden
  Als men ziet hoe al het groen tegenwoordig onderhouden wordt. Bij het binnenrijden van Deurne niets dan onkruid ook tussen de nieuwe aanplant. Dan moet men ook niet verwonderd zijn dat nieuwe bomen afsterven door gebrek aan water.
 • Nordine Frighem

  2 jaar geleden
  Ja onderhoud kost geld , dus jaren niks aan gedaan dan maar kappen !! Hoeveel bomen dat er Dees jaar al gekapt zijn is gigantisch en een uitvlucht hebben ze ook altijd klaar !! Onbegrijpelijk !!
 1. Mo Messoudi wordt assistent van Jonas De Roeck bij Westerlo: “Kom terecht in ambitieuze club waar ik veel kan leren”
  Voetbal 1B

  Mo Messoudi wordt assistent van Jonas De Roeck bij Westerlo: “Kom terecht in ambitieuze club waar ik veel kan leren”

  Er moeten nog wat punten en komma’s worden gezet in het contract, maar het staat voor 99 procent vast dat Mo Messoudi (37) de technische staf van VC Westerlo zal verruimen. Messoudi wordt in het Kuipje assistent van hoofdcoach Jonas De Roeck, met wie hij nog een jaar samen speelde bij Beerschot. “Westerlo is ambitieus en van Jonas ga ik zeker een en ander kunnen opsteken”, aldus Messoudi.
 2. Heylen Vastgoed organiseert bootcamp om werknemers aan te trekken
  Antwerpen

  Heylen Vastgoed organi­seert bootcamp om werknemers aan te trekken

  In vastgoedland woedt dezer dagen een heuse ‘war for talent’. Huizen en appartementen worden bij de vleet verkocht, panden staan steeds minder lang te koop en de prijzen schieten de hoogte in. Met als gevolg: een pak werk voor en achter de schermen. De Antwerpse vastgoedmakelaar Heylen Vastgoed organiseert daarom een ‘bootcamp’ van drie weken lang waarbij tien tot vijftien kandidaten getraind worden in de vastgoedwereld.