Arnold Peeters liet op de plekken waar de boompjes stonden een verontwaardigde boodschap achter.
Volledig scherm
Arnold Peeters liet op de plekken waar de boompjes stonden een verontwaardigde boodschap achter. © RV

Districtsraadslid onthutst over rooien toekomstbos, volgens stad kon het niet anders “maar in 2020 planten we er nieuwe”

Sprakeloos is hij ervan: Berchems districtsraadslid Arnold Peeters (sp.a/Groen) treurt om het rooien van meer dan honderd jonge bomen tussen de Ring en de Singel. Ze maakten vier jaar geleden deel uit van een door scholieren aangeplant toekomstbos. Volgens de stad kon het niet anders. “De boompjes waren overwoekerd door braam én niet meer te redden. In het voorjaar van 2020 planten we er nieuwe”, zegt woordvoerder Dirk Delechambre.

2 reacties

 • dirk clemeur

  2 jaar geleden
  Als men ziet hoe al het groen tegenwoordig onderhouden wordt. Bij het binnenrijden van Deurne niets dan onkruid ook tussen de nieuwe aanplant. Dan moet men ook niet verwonderd zijn dat nieuwe bomen afsterven door gebrek aan water.
 • Nordine Frighem

  2 jaar geleden
  Ja onderhoud kost geld , dus jaren niks aan gedaan dan maar kappen !! Hoeveel bomen dat er Dees jaar al gekapt zijn is gigantisch en een uitvlucht hebben ze ook altijd klaar !! Onbegrijpelijk !!
 1. Slechts 1 op 3 Antwerpenaren heeft vertrouwen in stadsbestuur: "Daling is gekoppeld aan coronacrisis”
  Antwerpen

  Slechts 1 op 3 Antwerpena­ren heeft vertrouwen in stadsbe­stuur: "Daling is gekoppeld aan coronacri­sis”

  Vanmorgen werden de resultaten van de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid voorgesteld. Daarmee peilt het Agentschap Binnenlands Bestuur om de drie jaar naar de mening van de burger over tal van lokale beleidsthema’s, gaande van armoede tot wonen en van verkeer tot diversiteit. In Antwerpen is 69% van de inwoners tevreden over de stad, maar slechts 31% heeft vertrouwen in het stadsbestuur. Er zijn ook nergens meer werkzoekenden dan in Antwerpen.
 2. Wonen in een parkresidentie: groene oase vlakbij de stad
  Aangeboden door Alides

  Wonen in een parkresi­den­tie: groene oase vlakbij de stad

  Groen, rust en kalmte worden meestal niet geassocieerd met levendige woonomgevingen. Toch voelen veel mensen de behoefte om deel uit te maken van een community en willen ze tegelijkertijd wonen in een groene en rustige omgeving. Op die vraag speelt ‘de parkresidentie’ in: residentiële woonblokken die gebouwd worden temidden van een park in of aan de rand van urbane en peri-urbane centra. Wij spraken met Wouter Dekemel, sales & marketingmanager bij Alides over een nieuwe en bijzondere woonresidentie die gebouwd wordt vlakbij het Edegemse centrum.