Dirk en Ben Van Duppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dirk en Ben Van Duppen. © Philip Reynaers / Photo News

Dirk Van Duppen en zoon Ben. Afscheid van een vader, arts, politicus en dwarsligger: “Reken me af op wat ik voor een ander betekend heb”

Met trots en tranen in de ogen. Zo kijken vader Dirk (63) en zoon Ben (30) Van Duppen begin februari naar elkaar tijdens ons gesprek. Het zal het laatste interview van Dirk zijn. Hij heeft dan nog amper een paar weken leven in zich. De strijd tegen de pancreaskanker is de eerste en laatste die hij zal verliezen. Die tegen de Lange Wapper won hij glansrijk, de farma-industrie moest een deel van het Kiwimodel slikken. Een leven lang zette hij zich in voor zijn patiënten en Geneeskunde voor het Volk. “Je hoopt in het begin de dood nog een toer te kunnen lappen, te marchanderen. Nu ben ik blij dat ik straks, dankzij de euthanasie, zonder pijn kan vertrekken”, klonk het begin februari. Van Duppen overleed op maandagavond 30 maart. Zijn laatste interview, dat op 7 februari in onze krant verscheen, kan je hieronder integraal teruglezen.  

7 reacties

 • Adelbert Timmermans

  1 jaar geleden
  Sterk, iemand die nog echt gaat voor de goede zaak en hiermee zijn leven kleurt. Daarvan hebben veel mensen mogen genieten en ten volle rekenen op zijn onbaatzuchtige inzet. Met de steun van zijn vrouw en kinderen maakt dat een onverslaanbaar team. Zelfs de ziekte heeft Dirk waardig ondergaan. Slaap nu maar, je was een groot voorbeeld en heb je eeuwige rust verdiend.
 • Fernand Vandamme

  1 jaar geleden
  Sterkte aan de familie en vrienden. Ik kende hem niet maar denk dat hij one of a kind was !
 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  Een fantastische man met een visie, hij was er voor de mensen en heeft zichzelf dikwijls weggecijferd. Een voorbeeld voor al de politici van nu, moesten ze aan hem een voorbeeld nemen, de wereld zou er anders uitzien. Oprechte deelneming aan zijn familie, vrouw en kinderen mogen trots zijn op zo'n man en vader.
 • Chris Wauters

  1 jaar geleden
  RIP. Hij was het soort mens waar we er altijd te weinig van hebben.
 • Ivan Willems

  1 jaar geleden
  Ik kende de man niet. Wist zelfs niet dat hij arts was. Maar zo te lezen in de krant hier, was hij toch een man die voor de mensen op kwam en voor hen was. Veel sterkte voor zijn familie en zij die het dichts bij hem stonden.