Karin Heremans, directrice van het Koninklijk Atheneum, ziet met lede ogen aan hoe leerkrachten één voor één afhaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Karin Heremans, directrice van het Koninklijk Atheneum, ziet met lede ogen aan hoe leerkrachten één voor één afhaken. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

Directrice ziet hoe vier leerkrachten last-minute afhaken: “Ik pleit voor transferverbod zoals in voetbal”

AntwerpenSchoolhoppen. Het fenomeen waarbij leerkrachten zoveel aanbiedingen krijgen dat ze naar hartenlust het meest gunstige contract kunnen kiezen, treft ook Karin Heremans (58). De directrice van GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen dacht met een volledig leerkrachtenkorps op 1 september te kunnen beginnen, maar ziet leerkrachten vlak voor de start één voor één afhaken: “We gingen van nul naar vier ‘schoolhoppers’ op twee dagen tijd.”

  1. Na succesvolle editie in Verbeke Foundation vindt gezinsfestival MART dit jaar plaats in Stormkop: “Ideaal om met je familie creatief uit de bol te gaan”
    Antwerpen

    Na succesvol­le editie in Verbeke Foundation vindt gezinsfes­ti­val MART dit jaar plaats in Stormkop: “Ideaal om met je familie creatief uit de bol te gaan”

    Goed nieuws voor alle gezinnen met kinderen die houden van kunst, shoppen en knutselen: tijdens het weekend van 6 en 7 november kunnen ze al die activiteiten combineren op het gezinsfestival MART. Naast deelnemen aan de leerrijke workshops voor gezinnen, kunnen ze zich ook helemaal laten onderdompelen in de zotste vrijhaven van Antwerpen, Stormkop.