De mannen werden gevat op het kruispunt van Kroonstraat en de Bleekhofstraat.
Volledig scherm
De mannen werden gevat op het kruispunt van Kroonstraat en de Bleekhofstraat. © Klaas De Scheirder

Dieven proberen fiets te stelen met slijpschijf en beitel

AntwerpenDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee fietsdieven betrapt in Borgerhout. De mannen probeerden weg te vluchten, maar leden van het snelleresponsteam konden hen arresteren. 

 1. Legendarisch jenevercafé De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Legenda­risch jenever­café De Vagant sluit definitief de deuren: uitbater Ronald (68) schrijft passie weg in nieuw boek

  Afscheid van een instituut. De Koekenstad zegt deze week vaarwel tegen De Vagant, het geliefde jenevercafé dat volk aantrekt tot buiten de landsgrenzen en al sinds 1972 op de hoek van de Reyndersstraat en de Pelgrimstraat gelegen is. Ronald Ferket (68) — al 36 jaar aan het roer bij De Vagant — blikt terug op zoveel jaren café houden. “Emotioneel afscheid? Zeker niet, ik heb deze beslissing niet zomaar genomen, ik weet waarom ik het doe.”
 2. PVDA bezorgd om verlaging dotaties stad aan Zorgbedrijf: “De Wever en zijn ploeg hebben ouderenzorg op droog zaad gezet”
  Antwerpen

  PVDA bezorgd om verlaging dotaties stad aan Zorgbe­drijf: “De Wever en zijn ploeg hebben ouderen­zorg op droog zaad gezet”

  Oppositiepartij PVDA blijft zich met hand en tand verzetten tegen een gedeeltelijke privatisering van het Zorgbedrijf Antwerpen. “Volgens de stad zal die operatie het Zorgbedrijf versterken. Maar de realiteit is dat De Wever en zijn ploeg de ouderenzorg zélf op droog zaad hebben gezet. Op tien jaar tijd is, rekening houdend met de index, een derde minder geld van de stad naar het Zorgbedrijf gegaan.”
 3. Begrotingsdebat Antwerpse gemeenteraad: “Corona lijkt college in slaap te wiegen”
  Antwerpen

  Begrotings­de­bat Antwerpse gemeente­raad: “Corona lijkt college in slaap te wiegen”

  De wooncrisis, verkeersveiligheid en zorgen over de financiële draagkracht van de stad in de toekomst: die thema’s beheersten de eerste avond van het gemeenteraadsdebat over de bijsturingen van de meerjarenbegroting. Dinsdag volgt normaal gezien de goedkeuring meerderheid tegen oppositie. “Corona lijkt het college in slaap te wiegen. Iedereen blijft keurig binnen zijn budget”, wierp CD&V-fractieleider Sam Voeten op.