Koen en Niki van restaurant Nage.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen en Niki van restaurant Nage. © Pieter D'Hoop

Deze tien horecazaken zagen in 2021 het levenslicht, ondanks alle coronamaatregelen: “Als het nu lukt om een zaak te openen, lukt het altijd”

Antwerpen2021 was, net als 2020, niét het jaar van de horeca. Er passeerden een heleboel regels: enkel terrassen open tot 22 uur, binnen- en buitenruimtes open tot 23.30 uur, een ‘nachtklok’ tot 1 uur ‘s nachts, een sluitingsuur om 23 uur... Toch zagen deze moedige ondernemers hun kans schoon om hun droom te verwezenlijken: een eigen horecazaak openen in Antwerpen. “Er waren wel een aantal sceptici”, klinkt het bij Koen en Niki van restaurant Nage, “maar we zijn ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

 1. HUIZENJACHT. Breendonk, zoveel meer dan een duivels bier: “De hoge levensstandaard zie je in de woningprijzen... En tóch valt de verkoop niet stil”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Breendonk, zoveel meer dan een duivels bier: “De hoge levensstan­daard zie je in de woningprij­zen... En tóch valt de verkoop niet stil”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Breendonk bij Puurs-Sint-Amands, waar letterlijk én figuurlijk leven in de brouwerij is. En enkele interessante woningen op de kop te tikken zijn.
  Puurs-Sint-Amands
 2. Uitvinder uit Team Scheire randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid”
  PREMIUM

  Uitvinder uit Team Scheire randt 11-jarig meisje aan “uit wetenschap­pe­lij­ke nieuwsgie­rig­heid”

  De 45-jarige Anthony L. uit Schilde begrijpt niet wat hem bezielde toen hij een 11-jarig meisje aanrandde. Het dochtertje van vrienden kwam in de zomer van 2021 logeren bij zijn kinderen. “Er was geen seksuele drang”, zei de uitvinder die onder andere meewerkte aan het tv-programma “Team Scheire”. De openbare aanklager, die toch vond dat de beschuldigde geslepen te werk ging, vorderde maandagmorgen 30 maanden celstraf met probatie-uitstel.
  Antwerpen