Tot ziens: zo lijkt Maya Detiège te zeggen. Na zestien jaar verdwijnt de Antwerpse socialiste uit de Brusselse parlementen.
Volledig scherm
Tot ziens: zo lijkt Maya Detiège te zeggen. Na zestien jaar verdwijnt de Antwerpse socialiste uit de Brusselse parlementen. © Laenen

Deze Antwerpse politici haalden het zondag niet

Een aantal bekende Antwerpse politici zijn niet verkozen of verloren hun zetel in het Vlaams of federaal parlement. Naast Wouter Van Besien en Freya Piryns (Groen), haalden ook Ludo Van Campenhout (N-VA) en Maya Detiège (sp.a) het niet. Ze was 16 jaar lang volksvertegenwoordiger. 

 1. Vanaf 1 januari nieuwe sorteerregels voor pmd en vaste ophaaldag in Antwerpen
  Antwerpen

  Vanaf 1 januari nieuwe sorteerre­gels voor pmd en vaste ophaaldag in Antwerpen

  Vanaf 2021 zijn nieuwe sorteerregels voor pmd van toepassing in Antwerpen. Er mogen dan meer plastic verpakkingen in de blauwe zak, zoals botervlootjes, yoghurtpotjes en plastic zakjes. Ook nieuw vanaf 2021 is dat er in Antwerpen het hele jaar door een vaste ophaaldag voor huisvuil zal zijn. De regeling zoals ze tot nu toe was, met verschoven ophaaldagen bij feestdagen, vervalt dus. Doordat er geen uitzonderingen op de regel meer zijn, vereenvoudigt de stad de dienstverlening naar haar bewoners.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto