Filip Dewinter vond het schrijnend dat het stadsbestuur op televisie ruzie maakt over de War on Drugs terwijl de politie, gerecht en douane de kastanjes uit het vuur moeten halen.
Volledig scherm
Filip Dewinter vond het schrijnend dat het stadsbestuur op televisie ruzie maakt over de War on Drugs terwijl de politie, gerecht en douane de kastanjes uit het vuur moeten halen. © BELGA

Dewinter (Vlaams Belang): “Cokesnuivers aanpakken? Politie heeft er geen volk voor en politici hebben er geen zin in”

AntwerpenDe themacommissie over drugs verliep in het stadhuis achter gesloten deuren. Maar veel nieuws hebben de buitenstaanders niet gemist, oordeelt Filip Dewinter (Vlaams Belang). “De recherche heeft 160 speurders tekort. De scheepvaartpolitie is nog erger, daar is minder dan één op de twee plaatsen ingevuld. En over de gebruikers? Daar ligt dit stadsbestuur niet van wakker."

 1. De criminele carrière van Bilal ‘Hakbijl’, die zich liet opsluiten nét voor bom ontploft aan zijn huis: “Je neefje moet mij met rust laten, of hij gaat de lucht in”
  PREMIUM

  De criminele carrière van Bilal ‘Hakbijl’, die zich liet opsluiten nét voor bom ontploft aan zijn huis: “Je neefje moet mij met rust laten, of hij gaat de lucht in”

  Waarom bood Bilal B. zich woensdagmorgen spontaan aan bij de gevangenis? Hij zat amper veilig in zijn cel toen ‘s nachts een vuurwerkbom ontplofte aan zijn ouderlijk huis in de Kortrijkstraat. De man draait al bijna tien jaar mee in het drugsmilieu. In die tijd ontsnapte hij al aan de dood bij een schietpartij, maar zette hij ook zelf een strafexpeditie op tegen een concurrent die onder zijn duiven schoot. Het verhaal van de drugscrimineel die samen met zijn broer de bijnaam ‘Hakbijl’ kreeg.
  Antwerpen
 2. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Antwerpen