Filip Dewinter tijdens een partijcongres.
Volledig scherm
Filip Dewinter tijdens een partijcongres. © Foto BELGA

Dewinter opent meldpunt voor nepracisme

 1. Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeenteraad. De Wever: “Ik laat me door communist geen lessen geven in menselijke waardigheid”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Dood van daklozen wekt hevige emoties op in gemeente­raad. De Wever: “Ik laat me door communist geen lessen geven in menselijke waardig­heid”

  De Antwerpse gemeenteraad is dinsdag uitgedraaid op een harde confrontatie tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en PVDA-fractieleider Peter Mertens. “Ik laat me geen lessen geven in menselijke waardigheid, en zeker niet door een communist als u”, brieste De Wever nadat Mertens de burgemeester had gehekeld omwille van zijn uitspraken na de dood van twee Antwerpse daklozen.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Kartonnen Koen Kennis opent park-and-ride in Antwerpen: “Het gaat de goede kant op met zijn gezondheid”
  Antwerpen

  Kartonnen Koen Kennis opent park-and-ri­de in Antwerpen: “Het gaat de goede kant op met zijn gezondheid”

  Een persmoment over een Antwerpse mobiliteitskwestie zónder Koen Kennis? Dat bestaat toch niet? Dat vond blijkbaar ook de lokale N-VA-afdeling. Die bracht maandagmiddag een levensgroot kartonnen exemplaar van de afwezige mobiliteitsschepen – hij herstelt van een zwaar fietsongeval – mee naar de opening van twee nieuwe park-and-rides in het noorden van de stad.
 2. Begrotingsdebat Antwerpse gemeenteraad: “Corona lijkt college in slaap te wiegen”
  Antwerpen

  Begrotings­de­bat Antwerpse gemeente­raad: “Corona lijkt college in slaap te wiegen”

  De wooncrisis, verkeersveiligheid en zorgen over de financiële draagkracht van de stad in de toekomst: die thema’s beheersten de eerste avond van het gemeenteraadsdebat over de bijsturingen van de meerjarenbegroting. Dinsdag volgt normaal gezien de goedkeuring meerderheid tegen oppositie. “Corona lijkt het college in slaap te wiegen. Iedereen blijft keurig binnen zijn budget”, wierp CD&V-fractieleider Sam Voeten op.
 3. Ekerse vrouwen worden wereldkampioen hiphop in Frankrijk: “Totaal onverwacht, we dansen puur voor het plezier”
  Ekeren

  Ekerse vrouwen worden wereldkam­pi­oen hiphop in Frankrijk: “Totaal onverwacht, we dansen puur voor het plezier”

  Joke Demolder (30), Iris Renty (37), Joke Berton (38), Randi Buvens (31) en Sylvie Meijers (36) mogen zich sinds zaterdag wereldkampioen noemen in de categorie Senior Small Crew van de wedstrijd Hip Hop Unite. De dames, met de groepsnaam Fanny Pak, volgen dansles bij Dance & Show Academy in Ekeren en mochten in Agen (Frankrijk) de overwinning op hun naam schrijven. “Wij zijn gewoon een groep vriendinnen die zich wil amuseren op de dansvloer.”