Vandaag scheepte de twee miljoenste passagier in op DeWaterbus in Antwerpen: die eer was weggelegd voor Katrien Van Mieghem.
Volledig scherm
Vandaag scheepte de twee miljoenste passagier in op DeWaterbus in Antwerpen: die eer was weggelegd voor Katrien Van Mieghem. © Felix Rabou

DeWaterbus verwelkomt 2 miljoenste passagier

AntwerpenVandaag scheepte de twee miljoenste passagier in op DeWaterbus in Antwerpen: die eer was weggelegd voor Katrien Van Mieghem. Katrien werd in de bloemetjes gezet door Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor de dienstverlening die midden 2017 opstartte, en een duidelijk signaal dat DeWaterbus voor velen een kwalitatief alternatief is.”

 1. Universiteit zoekt bomen in privétuinen voor onderzoek: “Positief effect op de leefbaarheid van de stad aantonen”
  ANTWERPEN

  Universi­teit zoekt bomen in privétui­nen voor onderzoek: “Positief effect op de leefbaar­heid van de stad aantonen”

  De temperatuur verlagen en de luchtvochtigheid verhogen, oftewel de stad meer leefbaar en gezond maken. Dat is waar bomen in de stedelijke ruimte voor moeten zorgen. Met het project ‘Bomen zijn cool’ willen Universiteit Antwerpen en studiebureau Antea Group dat ook hard maken. Ze zijn op zoek naar mensen die hun bomen in privétuinen willen laten monitoren en welk effect ze op de omgeving hebben. Zo ook bij Jo en Willem: “De buren willen dat we onze bomen uitdoen maar wij willen hun nut bewijzen, ook voor hen.”
 1. Antwerpse politiechef: “We verzuipen in het drugsgeweld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”
  Antwerpen

  Antwerpse politie­chef: “We verzuipen in het drugsge­weld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”

  De Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft in 2022 maar liefst 94 dossiers geopend naar aanleiding van drugsgerelateerd geweld zoals aanslagen op woningen. Dat staat te lezen in het jaarverslag van het korps. “Omwille van de risico’s voor de bevolking zijn deze onderzoeken dé prioriteit voor alle betrokken partners en zo ook voor onze FGP”, klinkt het.