De Wever verdedigt zich in Antwerpse gemeenteraad: “Als blijkt dat El Kaouakibi ons heeft opgelicht, dan zijn we het slachtoffer, niet de dader”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zich in een woelige gemeenteraad verdedigd in de zaak-El Kaouakibi. “Als blijkt dat El Kaouakibi ons effectief heeft opgelicht, dan zijn we het slachtoffer, niet de dader.”

193 reacties

 • Dirk Van Dooren

  1 jaar geleden
  We zien her hét schoolvoorbeeld van niet capabele bestuurders de vrolijk euro's uitdelen aan hun vriendjes ! Dit zonder enige vorm van opvolging of controle ! De burgemeester is dé eindverantwoordelijke voor het lamentabel gedrag van zijn bestuursploeg !
 • Phil Duncan

  1 jaar geleden
  Bij phishing spreken de banken over grove nalatigheid , hier is dat ook het geval. Uitgeven van belastinggeld zonder controle. Vertrouwen is goed maar controleren veel beter en zeker als het gaat over centen , veel centen .
 • Herman De Roover

  1 jaar geleden
  De Wever faalt.... waar rook is is vuur!!!!
 • Raoul Van Bulck

  1 jaar geleden
  Mede dader zijn ze zowiezo door de gebrekkige controles op uitgaven van belastinggeld. VZW "Vereniging Zonder Winstgevend" doel, of hoe men hiermee ook rijk kan worden
 • Lode vleminckx

  1 jaar geleden
  En als iemand helpt om verduistering of diefstal mogelijk te maken, hoe noemt dat dan.
 1. “Gewoon pakken die kerel, en klaar.” 8 leden van motorclub No Surrender veroordeeld voor verijdelde ‘strafexpeditie’
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Gewoon pakken die kerel, en klaar.” 8 leden van motorclub No Surrender veroor­deeld voor verijdelde ‘strafexpe­di­tie’

  Acht leden van de motorclub No Surrender zijn door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot celstraffen tot 4 jaar. De mannen werden in mei vorig jaar gearresteerd toen een SRT-team hen klemreed op de Luitenant Lippenslaan. Ze bleken enkele doorgeladen vuurwapens in de auto te hebben liggen en de politie had reden om te denken dat ze iemand aan het zoeken waren. “Hij moet teruggeven wat hij gestolen heeft, anders heeft hij pech.”
 2. Vijf miljoen euro voor grondige hertekening zwart kruispunt R11-Prins Boudewijnlaan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgangers”
  Antwerpen/Wilrijk

  Vijf miljoen euro voor grondige herteke­ning zwart kruispunt R11-Prins Boudewijn­laan: “Veel veiliger voor fietsers en voetgan­gers”

  Veel te groot, onoverzichtelijk en dus gevaarlijk voor alle weggebruikers: het immense kruispunt van de R11-Frans Van Dunlaan met de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk schreeuwt om een heraanleg. Eindelijk komt die in zicht, nu Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) 5 miljoen euro voor dat zwarte punt heeft vastgeklikt. “Alles wordt een stuk compacter”, zegt Alexandra d’Archambeau (Open Vld), buurtbewoonster en districtsraadslid in Wilrijk.
 3. Ook broer van Sihame El Kaouakibi deelde mee in 102.000 euro aan subsidies van stad Antwerpen
  PREMIUM

  Ook broer van Sihame El Kaouakibi deelde mee in 102.000 euro aan subsidies van stad Antwerpen

  Politica Sihame El Kaouakibi liet maar liefst drie familieleden werken voor haar vzw Let’s Go Urban. Eerder raakte al bekend dat ze met Antwerps subsidiegeld een broer en een zus betaalde. En dan was er ook nog die mysterieuze freelancer die zo’n 102.000 euro aan subsidies opstreek voor de ondersteuning van renovatiewerken. Het bleek om Nourdine (44) te gaan, de broer van El Kaouakibi. “Mijn cliënt was in loondienst en kreeg in totaal 37.000 euro bruto uitbetaald”, zegt de advocaat van de broer aan VTM Nieuws. Waar de overige 65.000 euro naartoe is, blijft een mysterie.
 1. 40 maanden voor veroordeelde drugsdealer die oorlogswapens opsloeg voor bevriende criminelen
  PREMIUM
  Antwerpen

  40 maanden voor veroordeel­de drugsdea­ler die oorlogswa­pens opsloeg voor bevriende criminelen

  Niels D.C. (32) had wellicht op een betere uitkomst gehoopt. In oktober van 2019 ontdekte de politie dat hij een grote hoeveelheid zware wapens had opgeslagen in een gehuurde garagebox in Deurne. Volgens hem huurde hij die box enkel als wederdienst voor een paar vrienden en wist hij niets af van de wapens. Het DNA op één van de geweren, bracht hem echter in de problemen. “Zijn handelingen vormen een gevaar voor de openbare veiligheid.”
 2. De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakantietips voor de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Antwerpen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen, hebben wij alvast zeven leuke tips opgelijst in de regio Antwerpen. Van de ZOO van Antwerpen tot een optreden van Samson en Marie op Casa Blanca in Hemiksem: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.