De Wever verdedigt zich in Antwerpse gemeenteraad: “Als blijkt dat El Kaouakibi ons heeft opgelicht, dan zijn we het slachtoffer, niet de dader”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zich in een woelige gemeenteraad verdedigd in de zaak-El Kaouakibi. “Als blijkt dat El Kaouakibi ons effectief heeft opgelicht, dan zijn we het slachtoffer, niet de dader.”

194 reacties

 • Dirk Van Dooren

  2 maanden geleden
  We zien her hét schoolvoorbeeld van niet capabele bestuurders de vrolijk euro's uitdelen aan hun vriendjes ! Dit zonder enige vorm van opvolging of controle ! De burgemeester is dé eindverantwoordelijke voor het lamentabel gedrag van zijn bestuursploeg !
 • Phil Duncan

  2 maanden geleden
  Bij phishing spreken de banken over grove nalatigheid , hier is dat ook het geval. Uitgeven van belastinggeld zonder controle. Vertrouwen is goed maar controleren veel beter en zeker als het gaat over centen , veel centen .
 • Herman De Roover

  2 maanden geleden
  De Wever faalt.... waar rook is is vuur!!!!
 • Raoul Van Bulck

  2 maanden geleden
  Mede dader zijn ze zowiezo door de gebrekkige controles op uitgaven van belastinggeld. VZW "Vereniging Zonder Winstgevend" doel, of hoe men hiermee ook rijk kan worden
 • Lode vleminckx

  2 maanden geleden
  En als iemand helpt om verduistering of diefstal mogelijk te maken, hoe noemt dat dan.
 1. Ook broer van Sihame El Kaouakibi deelde mee in 102.000 euro aan subsidies van stad Antwerpen
  PREMIUM

  Ook broer van Sihame El Kaouakibi deelde mee in 102.000 euro aan subsidies van stad Antwerpen

  Politica Sihame El Kaouakibi liet maar liefst drie familieleden werken voor haar vzw Let’s Go Urban. Eerder raakte al bekend dat ze met Antwerps subsidiegeld een broer en een zus betaalde. En dan was er ook nog die mysterieuze freelancer die zo’n 102.000 euro aan subsidies opstreek voor de ondersteuning van renovatiewerken. Het bleek om Nourdine (44) te gaan, de broer van El Kaouakibi. “Mijn cliënt was in loondienst en kreeg in totaal 37.000 euro bruto uitbetaald”, zegt de advocaat van de broer aan VTM Nieuws. Waar de overige 65.000 euro naartoe is, blijft een mysterie.
 1. Designhotel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan
  Aangeboden door Triple Living

  Designho­tel Eilandje in Antwerpen biedt kamers te koop aan

  Een bijzondere vorm van investeren in vastgoed is het hotelvastgoed. Het concept om in één of meerdere hotelkamers te investeren kwam een aantal jaren geleden overgewaaid uit Amerika en is nu ook in België een vaste waarde geworden in de waaier aan investeringsmogelijkheden. In Antwerpen biedt het designhotel Eilandje hotelvastgoed te koop aan per kamer. Hoe interessant is investeren in zo een hotelkamer nu eigenlijk?