Volledig scherm
© BELGA

De Wever reageert op gearresteerde jongeren die winkels wilden plunderen: “Ouders dragen ook verantwoordelijkheid”

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zondagvoormiddag gereageerd op de jonge amokmakers die vrijdag en zaterdag het winkelcentrum van zijn stad wilden terroriseren. Vrijdag werden zeventien jongeren preventief gearresteerd, zaterdag was er extra waakzaamheid bij de politie maar bleef het rustig. “De jongeren die opgepakt werden, zullen nauwgezet opgevolgd worden.”

25 reacties

 • Leopold Vanhoof

  1 jaar geleden
  Zeventien potentiele klanten om 'n groot stuk van hun leven achter tralies door te brengen en te teren op de maatschappij. Zoek ze over 10 jaar eens op alle eventuele maatregelen ten spijt.
 • Charlotte De greef

  1 jaar geleden
  Laat de ouders van deze jonge criminelen eens opdraaien voor de gemaakte politiekosten, ipv d de belastingbetaler. Dán zullen ze hun verantwoordelijkheid plots wel nemen: geld, dat is de enige taal die die mensen spreken.
 • Karel Vanhout

  1 jaar geleden
  Terug de verplichte legerdienst van 1 jaar invoeren, en leren wat respect is tegenover de medemens en maatschappij!
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  Dirk Caers, jos de klinker, het is net door pamperaars en mooipraters als jullie dat het volledig uit de hand loopt. Wij werden vroeger veel harder aangepakt als we over de schreef gingen en 99% is er beter van geworden. Jullie laten die 99% volledig ontsporen onder het mom van "we hebben er toch eentje gered".
 • louis meuleman

  1 jaar geleden
  Louis Meuleman Die gasten staan ons gewoon uit te lachen door de straffeloosheid hier er zijn er die zeggen waarom zou ik werken ik verdien meer op 5 minuten dan jullie op maanden door hard te werken ,en met dat geld kopen ze eigendommen in Afrika
 1. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen