Ineos Will Fall verspreidt affiches met daarop Ineos-baas Jim Ratcliffe en burgemeester Bart De Wever. Onder meer het Brabostandbeeld werd beplakt.
Volledig scherm
Ineos Will Fall verspreidt affiches met daarop Ineos-baas Jim Ratcliffe en burgemeester Bart De Wever. Onder meer het Brabostandbeeld werd beplakt. © RV

De Wever kwaad op activisten van Ineos Will Fall: “Jobs en welvaart zijn vieze woorden voor deze verwende jongeren”

AntwerpenBart De Wever (N-VA) en actiecollectief ‘Ineos Will Fall’ zullen wel nooit de beste vrienden worden. De burgemeester plaatste zondag op zijn Facebookpagina een foto van het Brabostandbeeld met daarop een protestaffiche van Ineos Will Fall. “Deze verwende kinderen denken dat ze nieuw zijn voor de wereld, terwijl ze alleen jong zijn in de wereld.”

 1. Activisten bouwen plasticberg aan Havenhuis: “Antwerpse haven wacht lot van Titanic als ze vervuilende industrie blijft binnenhalen”

  Activisten bouwen plastic­berg aan Havenhuis: “Antwerpse haven wacht lot van Titanic als ze vervuilen­de industrie blijft binnenha­len”

  Een 25-tal activisten hebben vanmiddag opnieuw actie gevoerd tegen de plannen voor Ineos Project One, een nieuwe plasticfabriek in de haven. Met een grote berg van plastic, tegen het imposante decor van het Havenhuis én begeleid door de muziek van de film Titanic, wilden ze duidelijk maken dat de Antwerpse haven op een ramp afstevent. “Tenzij de haven en de stad resoluut voor een circulaire, duurzame toekomst kiezen.”
 2. Albert Heijn keert na drie jaar terug naar de Groenplaats
  Antwerpen

  Albert Heijn keert na drie jaar terug naar de Groen­plaats

  Na drie jaar afwezigheid keert Albert Heijn terug naar de Groenplaats in Antwerpen. Op 28 oktober opent het nieuwe filiaal in het oude postgebouw, waar tot 2018 nog de overdekte foodmarket Mercado gevestigd was. De winkel pakt uit met een ‘on the go-aanbod’ met Happy Hour. “Deze plek is de perfecte locatie voor buurtbewoners die lekker en voordelig willen winkelen en voorbijgangers die snel wat nodig hebben”, klinkt het.