Jinnih Beels (sp.a), Bart De Wever (N-VA) en Philippe De Backer (Open Vld).
Volledig scherm
Jinnih Beels (sp.a), Bart De Wever (N-VA) en Philippe De Backer (Open Vld). © Photo News

De Wever kiest voor “Bourgondische coalitie” met sp.a en Open Vld, CD&V is “zeer verrast” en valt uit de boot

Bart De Wever heeft na 36 dagen eindelijk in zijn kaarten laten kijken. Via een mededeling laat hij weten dat Open Vld en sp.a nog in de running zijn om met hem een coalitie te vormen en dat de drie partijen formele onderhandelingen willen opstarten. De Wever mikt op een nieuwe “Bourgondische coalitie” waarbij CD&V dus uit de boot valt. Sp.a laat weten de gesprekken te willen aangaan “om de stad in een andere richting te duwen”, hoewel de partij beseft dat de onderhandelingen moeilijk zullen worden.

443 reacties

 • Maria Scheuts

  3 jaar geleden
  Van Besien is door de mand gevallen, hij kan het niet.
 • Bart Werbrouck

  3 jaar geleden
  Arm Antwerpen. Beels de keetschopper. Bartje je zal nog veel hoofdpijn hebben in deze coalitie. VB wrijft zich in de handen.
 • Ronny Ooijen

  3 jaar geleden
  Marc Baeyens, wat jammer dat je punt 3 vergeet te vermelden. Namelijk dat Bart De Zever er voor kiest om met de sossen in bed kruipen. Volgend jaar zal blijken of dat hij zich in de voet of in het hoofd heeft geschoten. Conclusie : We weten nu al dat wat er ook gebeurt, u de schuld op links zal steken.
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  1. Peeters heeft zichzelf aan de kant gezet. 2. Van Besien is nog te groen en te arrogant om een grootstad als A'pen te besturen. / Conclusie : de fervente postjesjagers en wereldverbeteraars hebben zichzelf in de voet geschoten.
 • Johan Launders

  3 jaar geleden
  en ik stemde voor NVa, opdat de Sossen niet in de gemeenteraad zouden komen... de volgende keer stem ik VB.Het woprdt tijd dat die coalitievormingen stoppen: zoals in USA: de winnaar krijgt het al.
 1. De Venezolaanse, Colombiaanse of Roemeense coalitie? Dan klinkt “Bourgondisch” toch net iets beter

  De Venezolaan­se, Colombiaan­se of Roemeense coalitie? Dan klinkt “Bourgon­disch” toch net iets beter

  Geel, rood en blauw. Het is een onuitgegeven coalitie in de Belgische en Vlaamse politiek. Welke naam geef je er dan ook aan? Antwerps burgemeester Bart De Wever zette gisteren zelf een nieuwe term in de markt en noemde het trio N-VA, sp.a en Open Vld prompt een “Bourgondische” coalitie. Omdat de andere mogelijkheden - Venezolaanse, Colombiaanse, Roemeense of godbetert Andorrese - toch net iets andere gevoelens oproepen?
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.