Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld)
Volledig scherm
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) © Wannes Vansina/BELGA

De Lijn kan weldra weer minderjarige zwartrijders beboeten: Vlaamse regering neemt ontbrekend besluit

AntwerpenDe Lijn kan weldra weer boetes uitdelen aan minderjarige zwartrijders. De Vlaamse regering heeft het ontbrekende uitvoeringsbesluit, dat eerder deze week tot een opmerkelijke vrijspraak leidde, nu wél genomen. Het is wel nog wachten op de publicatie in het Staatsblad.

 1. PORTRET. Oprichter van de meisjeschiro in Borsbeek Jef Boeckxstaens blaast 100 kaarsen uit: “Noem me geen globetrotter. Ik ben hier geboren en hier zal ik ook sterven”
  PREMIUM
  Borsbeek

  PORTRET. Oprichter van de meisjeschi­ro in Borsbeek Jef Boeckxstaens blaast 100 kaarsen uit: “Noem me geen globetrot­ter. Ik ben hier geboren en hier zal ik ook sterven”

  De eer was aan Jef Boeckxstaens om als eerste bewoner ooit in de serviceflats van Compostella honderd kaarsen uit te blazen. Een goede danser, bekwaam politicus, en vooral gekend om zijn sociaal engagement in Borsbeek. Zo richt hij in 1948 de meisjeschiro op en stuurt hij maandelijks het lokaal nieuws naar soldaten in West-Duitsland op. Een portret van een man die ooit 14 dagen zonder voedsel in Franse velden ronddwaalde: “Ze stuurden ons de laan uit en zeiden: ‘ga maar water drinken uit het Albertkanaal’.”
 1. Van Lagune tot Belle Epoque: 5 privé-sauna’s in de regio Antwerpen om met je geliefde te genieten van Valentijn
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Lagune tot Belle Epoque: 5 pri­vé-sauna’s in de regio Antwerpen om met je geliefde te genieten van Valentijn

  Valentijn komt er weer aan en dus is het tijd om na te denken over een geschikt uitje om samen met je partner te genieten van de liefde. Een privé-sauna is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Onze redactie lijst voor jou vijf privé-sauna’s op in de regio Antwerpen, waar jij samen met je geliefde kan genieten van een geslaagde Valentijnsdag. Van Belle Epoque in Brasschaat tot Nirvana in Kontich: bij deze wellnesszaken ga jij helemaal zen weer buiten.
 2. Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoedelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluitsel brengen
  Brussel/deurne

  Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoede­lijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluit­sel brengen

  De menselijke resten die afgelopen vrijdag werden aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne behoren mogelijk toe aan een 52-jarige vrouw van Aziatische afkomst uit Barcelona. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Barna Diario. Het Antwerps parket kan dat evenwel nog niet bevestigen. Een zus van de dame is nu naar ons land afgereisd om een DNA-staal af te geven. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek.