Aan de 'Langste Lekkerste Wijktafel' tafelden 400 buren voor een heus diner.
Volledig scherm
Aan de 'Langste Lekkerste Wijktafel' tafelden 400 buren voor een heus diner. © Els Hofkens

De langste tafel van Antwerpen stond dit weekend in de Kerkstraat: “Voor herhaling vatbaar”

AntwerpenHet was geen alledaags diner voor de bewoners rond de Sint-Willibrorduskerk zaterdag. Vierhonderd buren sloten zich aan de ‘Langste Lekkerste Wijktafel’ van 150 meter in de Kerkstraat. Het wijkcomité Willibrordus vzw kreeg voor de gelegenheid een budget toegekend van de burgerbegroting van het district.

 1. Opvolging verzekerd: tienjarige kleindochter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerentoren
  ANTWERPEN

  Opvolging verzekerd: tienjarige kleindoch­ter Fernand Huts ontwerpt haar eigen Boerento­ren

  De Amerikaanse sterarchitect Daniel Libeskind wist deze week niet elke Antwerpenaar te overtuigen van zijn ontwerp voor de nieuwe Boerentoren van Fernand Huts, maar zelf was hij vrijdagavond wel geëmotioneerd. Niet door zijn eigen project, maar door de maquette van Huts’ kleindochter Emmanuel (10), die haar eigen toren - mét logo van Katoen Natie - mocht voorstellen aan de wereldbekende architect.
 2. Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluikende talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuur­sche­pen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluiken­de talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?

  “Rond het dossier van de besparingen op cultuur hangt de akelige geur van de arrogantie van de macht, terwijl ik dat bij u niet zou hebben vermoed.” Open Vld-gemeenteraadslid Claude Marinower, behorend tot de meerderheid, zorgde donderdag voor de opmerkelijkste tussenkomst tijdens de raadscommissie van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). De oproep van de oppositie om met de protesterende kunststudenten in het stadhuis te praten, bleef onbeantwoord.