Aan de 'Langste Lekkerste Wijktafel' tafelden 400 buren voor een heus diner.
Volledig scherm
Aan de 'Langste Lekkerste Wijktafel' tafelden 400 buren voor een heus diner. © Els Hofkens

De langste tafel van Antwerpen stond dit weekend in de Kerkstraat: “Voor herhaling vatbaar”

AntwerpenHet was geen alledaags diner voor de bewoners rond de Sint-Willibrorduskerk zaterdag. Vierhonderd buren sloten zich aan de ‘Langste Lekkerste Wijktafel’ van 150 meter in de Kerkstraat. Het wijkcomité Willibrordus vzw kreeg voor de gelegenheid een budget toegekend van de burgerbegroting van het district.

 1. Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvarkens mochten er wel al de boel op stelten zetten
  ANTWERPEN

  Museum voor Schone Kunsten blijft nog jaar dicht, maar deze duizend feestvar­kens mochten er wel al de boel op stelten zetten

  Over een klein jaar opent het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) na meer dan tien jaar renovatiewerken éindelijk de deuren. Maar duizend feestvarkens konden afgelopen weekend al eens proeven van het interieur van het schoonste monument van ’t stad. De Gentse broers achter danceduo Curtis Alto organiseerde er die dagen lang ‘IIImagine’. “Bij een concert in een museum denk je meteen zoiets artyfarty, maar niets bleek minder waar”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?