De leerlingen en leerkrachten van de Muzische basisschool K'do in de Schildersstraat kunnen vandaag op het crisisteam van het CLB rekenen.
Volledig scherm
PREMIUM
De leerlingen en leerkrachten van de Muzische basisschool K'do in de Schildersstraat kunnen vandaag op het crisisteam van het CLB rekenen. © GV

De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”

AntwerpenNa de ineenstorting van het nieuwe schoolgebouw op het Nieuw Zuid stond de wereld van basisscholen Zuidzin en K’do even stil. Zij namen normaal gesproken vanaf september met hun 250 leerlingen intrek in de nieuwe ‘KUUB’, en zouden daar een nieuw studioproject starten. Ook voor de ouders van de leerlingen is dit een zware klap: “Ouders schreven hun kinderen speciaal in deze scholen in vanwege het pedagogisch concept en nieuwe gebouw.”

  1. Vaccinatieteams gaan van start met inenting van buitenlandse zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschikbaar in eigen land”
    Doel/Antwerpen

    Vaccinatie­teams gaan van start met inenting van buitenland­se zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschik­baar in eigen land”

    Op de MPET-terminal in Doel hebben maandag de eerste buitenlandse zeelieden een prik gekregen van een Covid-vaccin. België is het eerste land dat een vaccinatiecampagne start voor alle zeevarenden, ongeacht hun nationaliteit. De Russische bemanning van het containerschip ‘MSC Joy’ kreeg de primeur en mocht aanschuiven voor een Johnson & Johnson-vaccin.