De BearCat is in de eerste plaats een reddingsvoertuig.
Volledig scherm
PREMIUM
De BearCat is in de eerste plaats een reddingsvoertuig. © Patrick Lefelon

De BearCat: de pantserwagen die wordt ingezet in strijd tegen drugsgeweld in Antwerpen

ANTWERPEN‘Operatie Nachtwacht’ moet ervoor zorgen dat het ‘s nachts opnieuw veilig wordt in de straten van Deurne en Borgerhout. In de strijd tegen drugscriminelen zal de Antwerpse politie vanaf vanavond gepantserde voertuigen, de Bearcats, inzetten om de zichtbaarheid van de actie te vergroten. De wagens zijn zo stevig dat zelfs kogels van oorlogswapens, zoals kalasjnikovs, er niet door geraken.

 1. Funso Ojo verzeilt op de bank en sluit vertrek bij Aberdeen niet uit, maar: “Ik ben klaar als ze mij nodig hebben”

  Funso Ojo verzeilt op de bank en sluit vertrek bij Aberdeen niet uit, maar: “Ik ben klaar als ze mij nodig hebben”

  Afgelopen weekend nam Funso Ojo het met Aberdeen op tegen Celtic in de topper om de tweede plaats. Aberdeen sleepte in money time nog een gelijkspel uit de brand (3-3 red.), maar helaas voor Ojo bleef hij negentig minuten op de bank. En dat niet voor het eerst dit seizoen. Een nieuwe situatie voor de 29-jarige Antwerpenaar die vorig seizoen nog een onbetwiste titularis was in Schotland.
 2. Operatie Nachtwacht: Antwerpse politie lanceert grootste veiligheidsoperatie in 20 jaar

  Operatie Nachtwacht: Antwerpse politie lanceert grootste veilig­heids­ope­ra­tie in 20 jaar

  In vier jaar tijd zijn er in Antwerpen 66 granaataanslagen of schietincidenten gebeurd die verband hielden met drugsafrekeningen. Als tegenreactie lanceert de politie ‘Operatie Nachtwacht’. Vijftig agenten zullen daarbij op straat in Borgerhout en Deurne-Noord zichtbaar patrouilleren. Het zou gaan om de grootste veiligheidsactie in twintig jaar. Lees alles over de drugsoorlog in Antwerpen in dit dossier.
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Rubenshuis krijgt nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen, gemeenteraad beslist morgen over ruimtelijk uitvoeringsplan
  Antwerpen

  Rubenshuis krijgt nieuwe onthaal- en bezoekers­voor­zie­nin­gen, gemeente­raad beslist morgen over ruimtelijk uitvoe­rings­plan

  De stad Antwerpen plant de bouw van nieuwe onthaal- en bezoekersvoorzieningen aan het Rubenshuis, waarbij het verhaal van Rubens rond de historische tuin georganiseerd wordt. Om dat mogelijk te maken, wordt een ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt: het RUP Rubens. Het college van de burgemeester en schepenen besliste om de definitieve vaststelling voor dit ruimtelijk uitvoeringsplan ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad op 26 oktober.
 3. Antwerp-fans zetten spelers op scherp voor derby: “Doe het voor die tienduizenden die thuiszitten”
  Play
  Belgisch voetbal

  Ant­werp-fans zetten spelers op scherp voor derby: “Doe het voor die tienduizen­den die thuiszit­ten”

  Als het nog niet het geval was, staan de Antwerp-spelers nu helemaal op scherp voor de derby tegen Beerschot. Supporters van de Great Old verzamelden zich deze namiddag aan de Bosuil om hun helden aan te vuren en bemoedigende woorden toe te spreken. Eerst kwamen felicitaties voor de Europa Leaguewinst van afgelopen donderdag tegen Ludogorets, nadien ging de focus vol richting Beerschot.