De ontvoerde Magomed-Emi Y. in zijn Mercedes / Ontvoerder Muslim I.
Volledig scherm
PREMIUM
De ontvoerde Magomed-Emi Y. in zijn Mercedes / Ontvoerder Muslim I. © rv

‘De Algerijn’ liet bendelid dat zijn coke en 350.000 euro stal, folteren in Portugal. “Ze dreigden hem te vermoorden”

AntwerpenStelen van je eigen drugsbende, dat doe je niet straffeloos. Dat ondervond een een lid van de drugsbende van Mohamed Reda C., bijgenaamd ‘De Algerijn’, aan den lijve. Begin 2021 pikte hij350.000 euro en 25 blokken cocaïne uit de voorraad van de bende. ‘De Algerijn’, zijn rechterhand Muslim I. en een Olympisch kampioen judo joegen de dief op tot in Portugal. Voor de rechtbank hoorden de negen verdachten het in Keulen donderen: “Ontvoering? Foltering? Dat was allemaal opgezet spel.” Nochtans, ‘het slachtoffer’ werd grondig ‘onder handen’ genomen.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.