Opera Ballet Vlaanderen en nachtclub Ampere gaan een unieke samenwerking aan met 'Palmos/Half Life'
Volledig scherm
Opera Ballet Vlaanderen en nachtclub Ampere gaan een unieke samenwerking aan met 'Palmos/Half Life' © Filip Van Roe

Dans verder zetten in nachtclub na balletvoorstelling? Opera Ballet Vlaanderen en Ampere werken samen aan nachtprogramma

ANTWERPENNa de voorstelling van Opera Ballet Vlaanderen de dans gaan verder zetten in discotheek Ampere? Het is zo’n gek idee nog niet van beide instellingen. Na de première van ‘Palmos/Half Life’ zaterdag verhuist het toneel richting Ampere. “Twee Antwerpse instituten die ogenschijnlijk aan beide uitersten van het spectrum staan, komen zo samen in een opzwepende nacht van dans en techno.”

  1. Honderd Oekraïense vluchtelingen leren Antwerpse haven kennen met plezierboot: “Ideaal om ons land te ontdekken, én elkaar”
    ANTWERPEN

    Honderd Oekraïense vluchtelin­gen leren Antwerpse haven kennen met plezier­boot: “Ideaal om ons land te ontdekken, én elkaar”

    Als algemeen directeur van de scholengemeenschap KOV in Vilvoorde ving hij eerder al Oekraïense kinderen op maar ook persoonlijk zet Johan van Engelant zich in voor Oekraïense vluchtelingen in ons land. Via excursies brengt hij ze samen zodat ze het land én elkaar beter kunnen leren kennen. Zaterdagmiddag kregen zo’n honderd Oekraïners per boot een rondleiding in de Antwerpse haven. “Die mensen zijn gevlucht van oorlog, dikwijls enkel vrouwen en kinderen, ze kennen hier niemand, op deze manier wil ik ze samen brengen.”