Geen taferelen zoals deze in de zomer van 2021 (archiefbeeld 2018).
Volledig scherm
Geen taferelen zoals deze in de zomer van 2021 (archiefbeeld 2018). © Klaas De Scheirder

Dan tóch geen EK-fandorp op Scheldekaaien: “Beleving zoals we die graag willen aanbieden, is niet mogelijk”

ANTWERPENEr komt dan toch geen fandorp op de Antwerpse Scheldekaaien in juli om de Rode Duivels op het EK voetbal te steunen. Volgens de organisatie is het niet mogelijk een kwalitatief en rendabel evenement op te zetten met de nog steeds geldende coronaregels. Tickethouders krijgen automatisch hun geld terug.

 1. Slachtoffers explosie Paardenmarkt moeten langer wachten op geld: verzekeraar gaat in beroep. “Sommige stukken van het vonnis zijn onvoldoende gemotiveerd”
  Antwerpen

  Slachtof­fers explosie Paarden­markt moeten langer wachten op geld: verzeke­raar gaat in beroep. “Sommige stukken van het vonnis zijn onvoldoen­de gemoti­veerd”

  De slachtoffers van de zware explosie aan de Paardenmarkt 3 jaar geleden zullen nog wat langer geduld moeten hebben voor ze een schadevergoeding uitbetaald krijgen. De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde huurder Hamdi C. op 22 juni tot 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, omdat volgens de rechter de explosie, die 2 mensen het leven kostte, kon gebeuren door zijn nalatigheid. Nu gaan verschillende partijen, waaronder C.’s verzekeraar AXA Verzekeringen, in beroep tegen die uitspraak.
 2. Vaccinatieteams gaan van start met inenting van buitenlandse zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschikbaar in eigen land”
  Doel/Antwerpen

  Vaccinatie­teams gaan van start met inenting van buitenland­se zeelieden: “Voor velen is geen vaccin beschik­baar in eigen land”

  Op de MPET-terminal in Doel hebben maandag de eerste buitenlandse zeelieden een prik gekregen van een Covid-vaccin. België is het eerste land dat een vaccinatiecampagne start voor alle zeevarenden, ongeacht hun nationaliteit. De Russische bemanning van het containerschip ‘MSC Joy’ kreeg de primeur en mocht aanschuiven voor een Johnson & Johnson-vaccin.