Een 'bevrijdingsfeestje' was het, deze Solomun Open Air, op een volgepakte Middenvijver.
Volledig scherm
Een 'bevrijdingsfeestje' was het, deze Solomun Open Air, op een volgepakte Middenvijver. © Felix Rabou

Daar is de festivalzomer dan... superster-dj Solomun lokt 14.000 bezoekers

AntwerpenHet lijkt wel herfst te moeten worden voor de Antwerpse festivalzomer echt losbarst. Zaterdag leek corona ver weg op de Middenvijver. Liefst 14.000 mensen genoten zonder mondmasker van Solomun Open Air. “We hadden meer problemen verwacht met het Covid Safe Ticket. Alles is vlekkeloos verlopen”, zegt een opgetogen Lomme Valkeneers namens de organisatie. “Ik zag vrij weinig tieners, voor Solomun ligt de gemiddelde leeftijd hoger.”

 1. Antwerps luxehotel haalt bakzeil: illegale bouwwerken Antwerp Botanic Sanctuary moeten weg
  Antwerpen

  Antwerps luxehotel haalt bakzeil: illegale bouwwerken Antwerp Botanic Sanctuary moeten weg

  De bouwovertredingen aan het luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp — onder meer een luifel rond een zeldzame Japanse notenboom en negen stalen gotische bogen aan de Bourlapoort — moeten worden rechtgezet. Dat heeft het Antwerpse stadsbestuur beslist. Oppositiepartij PVDA reageert tevreden. “Bouwvoorschriften zijn er voor iederéén. Ook voor het hoogste luxesegment van de hotelsector.”
 2. ASSISEN. “Ja, ik had een mes bij. Ongeveer zo groot als mijn onderarm”: wat was rol van Joëls liefdesrivaal tijdens dodelijke 22 seconden?
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Ja, ik had een mes bij. Ongeveer zo groot als mijn onderarm”: wat was rol van Joëls liefdesri­vaal tijdens dodelijke 22 seconden?

  Een langverwacht moment in het assisenproces tegen Bryan Reyes del Rosario: het verhoor van Ezequiel S.V., bijgenaamd ‘Bebo’. Hij was tenslotte de liefdesrivaal die het aan de stok had met Joël Ozuna, niet Reyes del Rosario. Maar ook na het verhoor van Bebo bleef de assisenzaal met een pak vragen achter, tot ergernis van de voorzitter. “Moet ik u eraan herinneren dat u onder eed staat, meneer?”