De nieuwe bezetting van Katastroof.
Volledig scherm
De nieuwe bezetting van Katastroof. © Katastroof

Cultband Katastroof geeft gratis optredens om sector te steunen

ANTWERPENDe plat Antwerpse cultband Katastroof komt met een ongeziene geste om de horeca te steunen. Oerlid Jos Smos zal enkele akoestische optredens geven met zijn twee nieuwe kompanen Wout Stout en Eli Droge Keli in onder andere De Zure en Zomerhof.

 1. Luisteraars massaal in de bres voor bedreigde Antwerpse seniorenzender Radio Minerva: “Als de minister niet ingrijpt, trekken we hoogstpersoonlijk naar zijn kabinet”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Luiste­raars massaal in de bres voor bedreigde Antwerpse senioren­zen­der Radio Minerva: “Als de minister niet ingrijpt, trekken we hoogstper­soon­lijk naar zijn kabinet”

  “Radio Minerva uit de ether halen? Waar halen ze het?” Het nieuws over het mogelijk verdwijnen van de Antwerpse bekende seniorenzender, die dagelijks zo’n 60.000 luisteraars bereikt, beroert de gemoederen. Online petities en steungroepen schieten als paddenstoelen uit de grond en worden massaal ondertekend. Zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever steekt de Radio Minerva-familie een hart onder de riem. “Wij laten Minerva nooit verdwijnen!”
 2. Volgende week nachtelijke werken op snelwegen rond Antwerpen
  Antwerpen

  Volgende week nachtelij­ke werken op snelwegen rond Antwerpen

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert volgende week onderhoudswerken uit aan het wegdek op een aantal snelweglocaties in de omgeving van Antwerpen. Er zal gewerkt worden op de E19 in Loenhout, de A12 in Zandvliet, de R1 ter hoogte van Antwerpen-Noord en op de E313 ter hoogte van Antwerpen-Oost. De werken worden ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden.
 1. Katastroof plaatst alle albums sinds 1979 integraal online: “Sommige cd’s zijn echt al jaren uitverkocht”
  ANTWERPEN

  Katastroof plaatst alle albums sinds 1979 integraal online: “Sommige cd’s zijn echt al jaren uitver­kocht”

  Dat de Antwerpse cultband Katastroof nog steeds populair is, bewijst de media-aandacht die de band kreeg het afgelopen jaar nadat eerst Stef Bef en nadien Zjuul Krapuul opstapten. Met een volledig nieuwe bezetting is Katastroof nu klaar om zich volledig weer met de muziek bezig te houden. Voortaan zijn alle albums sinds 1979 ook te beluisteren op streamingplatforms.
 2. De perfect combo ‘Amor’: tafelen en van muziek genieten in De Roma
  BORGERHOUT

  De perfect combo ‘Amor’: tafelen en van muziek genieten in De Roma

  Gezellig tafelen, dineren en van een intiem concert genieten. Een eenvoudig maar erg geslaagd concept van de Borgerhoutse concertzaal De Roma. Na een zeer lekker en democratisch driegangenmenu gaan de lichten uit in het restaurant en is het tijd voor muziek. Dit weekend kwam Alexandra Alden met haar trio helemaal van Malta afgezakt voor een magische beleving. “Heel erg dankbaar voor zo’n geconcentreerd - én voldaan - publiek.”
 3. Karim Bachar (Vooruit) drie jaar langer schepen: “Er zijn kansen. Maar het hangt van je ouders, vrienden én je netwerk af of je in de samenleving met een gewone trap naar boven kan, óf via een ladder of noodtrap”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Karim Bachar (Vooruit) drie jaar langer schepen: “Er zijn kansen. Maar het hangt van je ouders, vrienden én je netwerk af of je in de samenle­ving met een gewone trap naar boven kan, óf via een ladder of noodtrap”

  Eerst zou hij maar 2,5 jaar schepen blijven in Antwerpen. Maar nu mag hij er drie jaar bijdoen. Karim Bachar (Vooruit) kreeg er zelfs een extra bevoegdheid bij: die van Samenlevingsopbouw. Op zijn kabinet dribbelt de voormalige profvoetballer vaardig langs een heleboel stedelijke thema’s. “Praktijktesten op zich zijn niet voldoende om racisme en discriminatie uit de samenleving te halen. Hoe mensen naar elkaar kijken: dát moet veranderen.”