De nieuwe bezetting van Katastroof.
Volledig scherm
De nieuwe bezetting van Katastroof. © Katastroof

Cultband Katastroof geeft gratis optredens om sector te steunen

ANTWERPENDe plat Antwerpse cultband Katastroof komt met een ongeziene geste om de horeca te steunen. Oerlid Jos Smos zal enkele akoestische optredens geven met zijn twee nieuwe kompanen Wout Stout en Eli Droge Keli in onder andere De Zure en Zomerhof.

 1. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”
  PREMIUM

  Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”

  De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt”
 2. Katastroof plaatst alle albums sinds 1979 integraal online: “Sommige cd’s zijn echt al jaren uitverkocht”
  ANTWERPEN

  Katastroof plaatst alle albums sinds 1979 integraal online: “Sommige cd’s zijn echt al jaren uitver­kocht”

  Dat de Antwerpse cultband Katastroof nog steeds populair is, bewijst de media-aandacht die de band kreeg het afgelopen jaar nadat eerst Stef Bef en nadien Zjuul Krapuul opstapten. Met een volledig nieuwe bezetting is Katastroof nu klaar om zich volledig weer met de muziek bezig te houden. Voortaan zijn alle albums sinds 1979 ook te beluisteren op streamingplatforms.
 1. Weeskinderen in Antwerpen door de jaren heen: “Op een bepaald moment werden ze zelfs als entertainment gebruikt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Weeskinde­ren in Antwerpen door de jaren heen: “Op een bepaald moment werden ze zelfs als entertain­ment gebruikt”

  Wist je dat er vorige eeuw fanfarestoeten van weeskinderen door Antwerpen liepen? En dat een V-bom in de Tweede Wereldoorlog op het jongensweeshuis in de Durletstraat het leven aan een tiental wezen kostte? Een vergeten stuk in de geschiedenis, vond Dirk Luyten (69), en dus gaf hij al de wezen uit onze collectieve geschiedenis een stem in de vorm van een boek: “Het is niet omdat er nu nog nauwelijks vondelingen bestaan, dat de problemen in de jeugdzorg opgelost zijn.”