Satellietbeelden van het drama in het Suezkanaal in maart. Door een rukwind kantelde het containerschip en blokkeerde het de doorgang voor zes dagen lang.
Volledig scherm
Satellietbeelden van het drama in het Suezkanaal in maart. Door een rukwind kantelde het containerschip en blokkeerde het de doorgang voor zes dagen lang. © AFP

Containerschip dat Suezkanaal blokkeerde, komt op kerstdag naar Antwerpen

AntwerpenHet waren bijzondere taferelen in het Suezkanaal in maart. Het gigantische containerschip ‘Ever Given’ blokkeerde zes dagen lang het vaarverkeer op één van de belangrijkste handelsroutes ter wereld. Nu is het onze beurt om het beruchte schip te verwelkomen: van 24 tot 26 december meert het aan in de haven van Antwerpen.

 1. Geen prik? Dan krijg je geen job bij Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA: “Kwestie van je verantwoordelijkheid op te nemen”
  Antwerpen

  Geen prik? Dan krijg je geen job bij Antwerpse ziekenhuis­groep ZNA: “Kwestie van je verantwoor­de­lijk­heid op te nemen”

  Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) werft enkel nog gevaccineerde mensen aan. De regeling wordt al sinds september toegepast en geldt voor alle jobs, dus niet enkel voor zorgpersoneel. “Als je in de zorg wil werken, is het beschermen van de patiënten je eerste taak. Weiger je, dan zet je jezelf buitenspel”, stelt Els van Doesburg (N-VA), Antwerps schepen van Gezondheidszorg en ZNA-voorzitter.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.