De openingsavond van de Arena in Het Veld op 1 juli.
Volledig scherm
De openingsavond van de Arena in Het Veld op 1 juli. © kemizz

Comedy en kindertheater in Het Veld: “De Studio gaat buiten spelen”

ANTWERPEN/WOMMELGEMCultuurhuis De Studio gaat buiten spelen deze zomer. Drie maanden lang zal De Studio het familieprogramma cureren op de nieuwe hotspot Het Veld op de grens van Wommelgem met Deurne. Zo wordt er ingezet op familietheater en comedy met onder andere Bert Gabriëls en Nigel Williams.

 1. WK-gekte slaat vanaf vrijdag toe in Antwerpen, maar hoe geraak ik in het centrum? En wat met parking? Een antwoord op al je vragen
  PREMIUM
  WK Wielrennen

  WK-gekte slaat vanaf vrijdag toe in Antwerpen, maar hoe geraak ik in het centrum? En wat met parking? Een antwoord op al je vragen

  Het WK Wielrennen betekent koning fiets in de koekenstad dit weekend. Het aantal parkings wordt drastisch gereduceerd en ook toegangswegen naar het centrum zullen van vrijdag tot zondag moeilijk bereikbaar zijn. Moet je voor je werk of school toch in Antwerpen geraken? Het Laatste Nieuws beantwoordt al uw vragen over de mobiliteit in Antwerpen tijdens de festiviteiten.
 2. Parket seponeert klacht van actiegroep over Antwerpse luchtvervuiling: “Gemiste kans”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Parket seponeert klacht van actiegroep over Antwerpse luchtver­vui­ling: “Gemiste kans”

  “Het is onmogelijk om een duidelijk oorzakelijk verband te leggen tussen een bepaalde aandoening en luchtvervuiling.” Dat is volgens het parket van Antwerpen dé reden waarom het de klacht van actiegroep Recht op Lucht over gezondheidsschade door luchtvervuiling in Antwerpen heeft geseponeerd. De actiegroep betreurt het nieuws en is niet zinnens om de juridische strijd te staken. “Alle Antwerpenaren hebben recht op gezonde lucht.”
 3. Nog 3.000 studenten wachten op hun studiebeurs van vorig academiejaar: “Soms is het kiezen tussen een handboek of eten kopen. Als je echt honger hebt, weet je het wel”
  Antwerpen

  Nog 3.000 studenten wachten op hun studie­beurs van vorig academie­jaar: “Soms is het kiezen tussen een handboek of eten kopen. Als je echt honger hebt, weet je het wel”

  Een week voor de start van het nieuwe academiejaar wachten nog 3.000 studenten op de toekenning van hun studiebeurs voor vorig academiejaar. “Voor veel studenten maakt dat geld het verschil of je wel of niet kan studeren. Als de uitbetaling van mijn beurs vertraging opliep had dat meteen een grote impact op mijn budget.”
 4. Dronken fan biedt 50 euro voor gevangen drumstok van Black Box Revelation: voltreffer voor eerste concert in Het Veld
  PREMIUM
  WOMMELGEM

  Dronken fan biedt 50 euro voor gevangen drumstok van Black Box Revelation: voltreffer voor eerste concert in Het Veld

  Voor wie er nog aan twijfelt, het festivalseizoen is wel degelijk begonnen. Enkele honderden muziekliefhebbers bewogen zich donderdagavond naar een maisveld in - godbetert - Wommelgem voor wat voor velen het eerste concert was in een veel te lange tijd. Jan Paternoster en zijn Black Box Revelation hadden er duidelijk ook zin in: “We gaan ons toch gewoon allemaal in een karreke zuipen vanavond?”